Mărțișoarele create de elevii de la CSEI Beclean au fost prezentate la Bistrița în cadrul unui târg dedicat sosirii primăverii.

Sub îndrumarea tuturor cadrelor didactice ale Centrului Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) Beclean,  tinerii au reușit să creeze simboluri ale primăverii pe care le-au și valorificat apoi la târgul organizat la Biblioteca Județeană.

La evenimentul inedit au participat profesoarele Cîrlejan Anica, Baci Aurelia și Lup Crina, care s-au ocupat împreună de elevii lor de standul de mărțișoare.


<<“Înc-o dată, iar şi iară…
A iubi e primăvară…”

…Pornind de la aceste cuvinte simple și totodată cu o mare semnificație, în cadrul Proiectului Educativ, ”Sarbatorile anotimpului”, elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) Beclean, împreună cu noi, dascălii, am realizat diferite activități pe diferite teme….insa cea de astazi a fost una deosebita, cu un impact emotionant atat pentru noi cadrele didactice cat si pentru elevi nostri.

”Mărțișoare, Mărțișoare” – pe parcursul proiectului derulat, în unitea noastră s-au confecționat mărțișoare și felicitări, folosind diferite tehnici, activitate în cadrul căruia copilul este liber să creeze.

Cu ajutorul doamnelor profesoare Crina Lup, Baci Aurelia si doamnele director Rusu Gabriela si Szekely Emeșe, împreună cu câțiva elevi ai scolii noastre am participat la Târgul de Mărțișoare de la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrita. Produsele noastre au fost expuse și totodată valorificate. Scopul nostru a fost acela de a cultiva in inimile și sufletele copiilor cu cerinte educative speciale sensibilitate și atitudine artistică, stimularea creativității și expresivității.

Proiectul propus atinge obiective nu doar din sfera educaţiei estetice, ci şi a celei morale şi chiar “economice”, dat fiind faptul că elevii vor desfăşura şi acţiuni de obţinere a unor mici venituri din munca lor care apoi vor fi orientate în scop caritabil

Suntem, chiar și numai preț de o clipă, emoționați de mărțișoarele din jurul nostru și ajungem să ne oprim în loc și să privim: mărțișoare, mărțișoare…”, au transmis cele trei profesoare printr-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, un moment aparte a fost decerarea premiilor din cadrul concursului județean ”MĂRȚIȘOR DE CENTENAR”, premiul II fiind acordat elevului CSEI Beclean Bruta Valentin, din clasa a IV-a.

 ”Astazi MĂRȚIȘORUL DE ALTADATA înseamnă altceva… mai mult sau mai puțin, depinde de fiecare dintre noi. Mărțișoarele ne sensibilizeză pe toți în fiecare an. Rolul nostru, al dascălilor, este acela de a face pe copii să înțeleagă senmificația acestui eveniment, să învețe, să prețuiască și să respecte obiceiurile și tradițiile poporului în care s-au născut precum și această sărbătoare care ne aduce în suflet atâta bucurie”, a menționat Consilierul educativ al Centrului Școlar de educație Incluzivă, prof. Cîrlejan Anica.