Dramă fără margini în familia subcomisarului Ioan Tomoioagă, care a decis luni să-și încheie dramatic socotelile cu viața, împușcându-se în piept cu pistolul din dotare, chiar în sediul postului de Poliție din Reteag, unde era șef de post. El va fi condus miercuri pe ultimul drum, iar cea care va rămâne de acum stâlpul familiei este chiar fiica cea mare a subcomisarului, Ioana Maria Nicoleta Tomoioagă. 

Fata a dat dovadă de o tărie incredibilă, în ciuda faptului că „eroul ei” a plecat la îngeri. Susține asta consilierul județean Vasile Marc, un apropiat al familiei, care a fost martorul unei scene emoționante marți seara, când a fost în priveghi.

„Am fost seara trecuta la catafalcul unului dintre cei mai buni prieteni Ionut Tomoioaga la Beclenut.Sute si sute de oameni s-au perindat sa-si ia ramas bun de la cel care a fost TICUL. Omul IONUT a fost un om dintre oameni si pentru oameni ,,a ajutat pe toata lumea ” cum a spus fata cea mare Ioana. Dragostea fata de tatal ei a facut din Ioana cu ajutorul lui Dumnezeu un stalp al familiei. Cu mana pe fruntea scumpului si nepretuitului tata spunea: ‘nu-l mai plangeti, a fost vointa lui, de ce nu l-ati ascultat si pretuit cand a fost in viata, caci a ajutat pe toata lumea”. Nu stiu la cine s-a referit, stiu doar atat ca a fost un om plin de viata mereu cu zambetul pe buze si tot timpul vesel. Dumnezeu sa-l aiba in paza si aparare, iar indurerata familie s-o mangaie. Eu personal am sa fiu tot restul vietii mele alaturi de aceasta minunata familie, in special de cele doua minunate fete, IOANA si SIDONIA. Dumnezeu sa-l odihneasca, d-zeu binecuvanteze greu incercata familie”, a transmis Vasile Marc, prin intermediul paginii sale de Facebook.

În dimineața zilei de 25 aprilie, înainte să-și ia viața, cunoscuții subcomisarului Ioan Tomoioagă susțin faptul că acesta și-a sunat rând pe rând toți colegii de la postul de poliție, urându-le succes sau baftă celor care aveau de susținut un examen important în ziua respectivă. Singura căreia i-a trimis însă un SMS a fost fiica cea mare a acestuia, căreia i-ar fi transmis să aibă grijă de mama și de sora ei. Fiica cea mică a familiei, acum în vârstă de 9 ani suferă de o malformație congenitală la inimă, urmând să fie supusă unei intervenții chirurgicale abia după ce va împlini zece ani. Soția lui Ioan Tomoioagă, Sînziana, este învățătoare.

Subcomisarul Ioan Tomoioagă va fi condus miecuri pe ultimul drum. Acasă la Beclenuț, sute de oameni s-au strâns să-și ia rămas bun de la el. Printre ei, numeroși polițiști îmbrăcați în uniformă l-au salutat pentru ultima dată pe „ticu” în stilul lor specific. Un cititor Vocea Transilvaniei a filmat mulțimea de mașini parcate pe strada lui Tomoioagă, dovadă că multă lume a vrut să fie alături de familia îndurerată în această zi tristă.

Condoleanțe familiei!