Senatorul Ioan Deneș a transmis luni seara un mesaj emoționant referitor la decizia colegilor săi din PSD în a-l propune șef al Ministerului Apelor și Pădurilor.

Senatorul în vârstă de 49 de ani, originar din localitatea Spermezeu și domiciliat la Beclean, a mărturisit că „încrederea cetățenilor și a colegilor” este „cel mai greu lucru de obținut”.

În plus, senatorul Ioan Deneș spune că propunerea îl responsabilizează, spunând totodată că „prioritatea mea este să gestionez acest domeniu în interesul românilor și al României”.

„Cel mai greu lucru de obținut, în activitatea politică și administrativă, este încrederea cetățenilor și a colegilor alături de care îți desfășori activitatea. În toată activitatea mea, m-am ghidat după principiul de a nu înșela niciodată încrederea care mi-a fost acordată. Deoarece, în această seară, la propunerea colegilor, am fost propus să ocup funcția de Ministru al Apelor și Pădurilor, vreau să le mulțumesc tuturor și să îi asigur de faptul că, prioritatea mea este să gestionez acest domeniu în interesul românilor și al României. Vreau să fiu și voi fi partenerul tuturor celor care își doresc gestionarea corectă, durabilă și responsabilă a pădurilor și apelor țării. Doar a acestora! Domeniile, care intră în responsabilitatea ministerului, sunt resurse vitale pentru viitorul românilor și voi face tot ceea ce ține de mine să îl gestionăm în beneficiul viitoarelor generații. Apreciez munca, activitatea și rezultatele muncii doamnei Ministru Doina Pană și mă voi folosi de expertiza domniei sale pentru a asigura o administrare corectă a acestui domeniu important,inclusiv prin îmbunătățirea legislației. Acesta a fost mandatul încredințat de colegii mei, asta așteaptă românii de la mine și nu le voi înșela încrederea. Doamne ajută!”, este mesajul pe care senatorul Ioan Deneș l-a postat luni seara pe pagina sa de Facebook, alături de o fotografie sugestivă.

Vă amintim că decizia propunerii lui Ioan Deneș în fruntea Ministerului Apelor si Pădurilor a fost luată luni, 8 ianuarie, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD.

Pesediștii au trebuit să propună o altă persoană în fruntea Ministerului Apelor și Pădurilor în Guvernul Tudose, după ce Doina Pană și-a dat demisia din motive de sănătate. Propunerea de numire a unui nou ministru la Ape și Păduri va fi înaintată președintelui Klaus Iohannis pentru aprobare, procedura fiind practic o formalitate.

Citiți și: Iată biografia senatorului Ioan Deneș și detalii despre activitatea sa în Parlamentul României