Aflat în plină campanie de vizite de lucru în teren în județele din țară acolo unde inundațiile și-au făcut simțită prezența în ultimele săptămâni, ministrul Ioan Deneș a transmis sâmbătă un mesaj profund legat de importanța pădurilor.

„Pădurea este locul în care trăiesc mii și mii de specii de animale și plante așezate într-o ordine perfectă în lanțul trofic, iar noi, oamenii, nu avem dreptul să distrugem lucrarea de ceasornicar a naturii”, a subliniat ministrul Apelor și Pădurilor în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Iată mesajul complet transmis de ministrul Ioan Deneș și apreciat de numeroși internauți:

„Pădurea nu înseamnă doar arborii. Pădurea înseamnă trecutul, prezentul și viitorul nostru. Pădurea înseamnă zid de apărare împotriva unor fenomene extreme ale naturii care, în ultima vreme din ce în ce mai des, se răzvrătește împotriva noastră. Pădurea este locul în care trăiesc mii și mii de specii de animale și plante așezate într-o ordine perfectă în lanțul trofic, iar noi, oamenii, nu avem dreptul să distrugem lucrarea de ceasornicar a naturii. De aceea, dacă în trecut s-a întâmplat să fie agresată, astăzi trebuie să o ajutăm să se regenereze.”