Profesorul de fizică Mihail Runcan a murit sâmbătă, 29 iulie 2017, la 66 de ani, după o lungă și chinuitoare suferință din cauza cancerului. 

„Mișu”, cum îi spuneau prietenii, a pierdut lupta cu cumplita boală la spital, în jurul orei 2.00. Domnul Runcan avea cancer pulmonar, iar în ultimele luni de zile boala necruțătoare s-a răspândit în tot corpul.

Vestea morții sale a întristat comunitatea din Beclean, profesorul de fizică fiind unul dintre cei mai admirați dascăli din oraș.

După o lungă și grea suferință s-a stins din viață cel care, timp de peste 40 de ani, a fost profesorul MIHAI RUNCAN. Dumnezeu să-l odihnească în pace„, este mesajul transmis de profesorul Costel Miron, bun prieten cu domnul Runcan.

Am aflat cu profundă tristețe trecerea în neființă a profesorului Mihail Runcan. Pentru mine, el a fost omul care m-a format și m-a ghidat în viață, lui îi datorez în mare parte ceea ce am devenit azi. Nu o să-l uit niciodată! Sincere condoleanțe familiei, Dumnezeu să-l odihnească în Pace!„, a subliniat pe Facebook primarul Nicolae Moldovan.

Potrivit conducerii Colegiului Național „Petru Rareș”, trupul neînsuflețit al regretatului profesor Mihail Runcan a fost depus la Capela Ortodoxă Beclean, iar slujba de înmormântare va avea loc luni, 31 iulie 2017, începând cu ora 12:00.

Profesorul Mihail Runcan s-a născut în data de 29 octombrie 1950. A fost căsătorit cu profesoara de istorie Cornelia Runcan. Cei doi au avut împreună un singur copil, pe Vasi. Acesta din urmă a decedat în iulie 2015, după ce a căzut în gol de la etajul VI al unui bloc din Cluj-Napoca. Sfârșitul său groaznic a umbrit fericirea familiei Runcan, iar apropiații susțin că moartea lui Vasi a fost unul dintre motivele pentru care boala profesorului Runcan s-a agravat.

Dumnezeul să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!