Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Bistriţa-Năsăud cercetează o femeie şi doi bărbați pentru trafic de minori.

Cei trei sunt bănuiți că ar fi găzduit şi determinat mai multe minore să practice prostituția.

„La data de 26 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T Bistriţa-Năsăud, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 5 percheziţii, pe raza județului Bistriţa-Năsăud, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de trafic de minori”, se precizează într-un comunicat al IPJ BN.

Din cercetările efectuate au rezultat indicii că, începând cu anul 2016, o femeie şi doi bărbaţi ar fi recrutat mai multe minore pe care le-ar fi găzduit şi determinat să practice prostituţia.

„În urma administrării probatoriului, cele trei persoane, o femeie de 41 de ani şi doi bărbaţi de 31 de ani, respectiv 21 de ani, au fost reţinute pentru 24 ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de minori şi complicitate la infracţiunea de trafic de minori”, se mai arată în comunicatul citat.

În cursul zilei de vineri, cei trei au fi prezentaţi Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit sursei citate, toate activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Județean Bistriţa-Năsăud.