Bolnavii internați la Spitalul Orășenesc Beclean vor putea dormi de acum pe paturi de calitate nemțească! Asta, datorită unei donații a Spitalului Dietrich-Bonhoeffer-Klinikum Neubrandenburg din Germania, cu ajutorul căreia vor fi schimbate toate paturile vechi cu unele mult mai noi. 

În primă fază au ajuns marți la Beclean un număr de 39 de paturi din Germania, urmând ca în perioada următoare să ajungă și restul de până la 150.

„Astăzi au sosit primele 39 de paturi din cele 150 pe care Spitalul orășenesc Beclean le va primi prin donație din parte Spitalului Dietrich-Bonhoeffer-Klinikum Neubrandenburg din Germania, donație care s-a realizat prin intermediul și cu implicarea Asociației de prietenie romano – germană, Bistrița-Neubrandenburg,  Asociația de prietenie romano – germană, Bistrița-Neubrandenburg, nu este la prima activitate de acest gen și începând cu anul 2011 anul înființării, a derulat mai multe activități de ajutorare și anume organizarea și efectuarea mai multor donații pentru diverse instituții din județul nostru (azile, școli, spitale, cluburi sportive, etc.) . Iată că astăzi prin implicarea unor oameni deosebiți a venit și rândul Spitalului orășenesc Beclean, pentru a beneficia de aceste donații, lucru materializat prin acest prim transport, urmând ca în perioada imediat următoare să sosească și celelalte 111 paturi promise.
Doresc pe aceasta cale să îi mulțumesc mult unui prieten al județului nostru în persoana domnului Ștefan Guzu, vicepreședintele Asociației de prietenie romano – germană, Bistrița-Neubrandenburg, pentru implicarea de care a dat și dă în continuare dovada, în desfășurarea și organizarea acestor donații, pentru faptul că deși este plecat de peste 20 de ani din Romania și stabilit în Germania, nu și-a uitat originile, dovada fiind toate donațiile efectuate în județul nostru și de asemenea să îi urez multă sănătate și putere de muncă pentru a putea realiza cât mai multe astfel de acțiuni atât de necesare județului nostru și nu numai.
De asemenea mulțumim și d-lui Manfred Dachner – președintele asociației, precum și d-lui Liviu Olariu – președintele de onoare al asociației, care împreună cu dl. Ștefan Guzu au făcut ca acest proiect să devină posibil, precum și d-lui Dorin Stoian, directorul general al societății Comelf S.A. Bistrița, pentru facilitarea acestui prim transport din Germania și până în cadrul unității noastre”, a precizat Bogdan Tușa, managerul Spitalului Orășenesc Beclean, pe pagina sa de Facebook.