Duminică plină pentru un pensionar în vârstă de 72 de ani din Chiuza. După ce a băut bine, s-a suit la volanul mașinii lui și a condus ca și cum nu ar fi fost nimic în neregulă.

Prin Săsarm însă, oamenii legii din Beclean l-au oprit pentru un control de rutină și au constatat că șoferul septuagenar se afla sub influența băuturilor alcoolice.

„La data de 24 iunie a.c., polițiștii rutieri din Beclean au depistat în trafic un bărbat, de 72 ani, din Chiuza, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17 D, prin localitatea Săsarm, fiind sub influența alcoolului. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,5 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, se precizează într-un comunicat al IPJ BN.

Mai departe, transmite sursa citată, s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Recomandarea Poliției:

Pentru a ajunge în siguranță acasă, la familiile dumneavoastră, sub nicio formă NU conduceți vehicule dacă ați consumat alcool sau dacă nu dețineți permis de conducere.

Ce pedeapsă riscă șoferii care conduc băuți:

Conform Codului Penal: conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului, respectiv fără permis de conducere – constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoarea de la 1 la 5 ani.