Arme, cartușe deținute ilegal, materii explozive și trofee de vânat au fost ridicate de polițiștii din Bistrița-Nasăud, în urma a 18 percheziții domiciliare, efectuate în șase localități din județ, anunță reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean BN.

Acțiunile au avut drept scop destructurarea a două grupări infracționale, specializate în comiterea infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și braconaj cinegetic, pe raza județului Bistrița-Năsăud.

Opt persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

„În perioada 28-31 martie a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Ordine Publică, Poliției Orașului Năsăud și Secției 6, sprijiniți de cei de la Acțiuni Speciale și criminaliști au acționat în scopul destructurării a dbouă grupări infracționale, specializate în comiterea infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și braconaj cinegetic, pe raza județului Bistrița-Năsăud.

Activitățile au vizat și tragerea la răspundere penală a unor persoane neafiliate la aceste grupări infracționale, dar care au comis infracțiuni de același gen.

În acest context, în perioada 29-31 martie a.c., au fost organizate și desfășurate 18 percheziții domiciliare, în 6 localități din județul Bistrița-Năsăud, precum și controale la deținători autorizați de arme. Cu ocazia activităților desfășurate au fost ridicate 5 arme aflate în circuitul ilegal, dintre care una letală, cu destinația vânătoare, introdusă ilegal în țară și patru neletale, din categoria celor supuse autorizării, care ar proveni din contrabandău și un autoturism de teren”, se precizează într-un comunicat de presă remis redacției Știri din Beclean.

De asemenea, tot cu ocazia perchezițiilor au mai fost ridicate 9 arme letale, cu destinația vânătoare, deținute legal, dar despre care se bănuiește că ar fi fost folosite la acțiuni de braconaj, 38 kg carne de vânat, 47 trofee de cervicide, o blană de urs, capcane artizanale, toate provenite ori folosite la acțiuni de braconaj.

„Totodată, au fost ridicate și 14 cartușe deținute ilegal, 1379 capse de percutare (materii explozive), 250 grame pulbere neagră, 139 bucăți articole pirotehnice, laptopurig, telefoane, medii de stocare, suma de 21.000 de euro și 20.000 de lei”, se mai arată în comunicatul citat.

Au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud 19 persoane, iar față de 8 dintre acestea a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, fiind cercetate pentru comiterea infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului materiilor explozive, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic

Cercetările continuă de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud în vederea documentării întregii activități infracționale și tragerea la răspundere a celor vinovați

Citiți și: Proiecte care urmează să se facă în 2018 la Beclean