Performanță remarcabilă pentru Celtic Transilvania! Festivalul, devenit deja tradiție pentru orașul de pe Someș ajungând în 2016 la a treia ediție, a fost nominalizat în premieră la preselecțiile MetalHead Award, la categoria Best Romanian Emerging Festival.

Deși startul votului s-a dat în data de 31 octombrie în jurul orei 10.00, impresionant este faptul că Celtic Transilvania a strâns în doar câteva ore aproape 200 de voturi, fiind pe primul loc și depășind Festivaluri cunoscute.

„Acestea sunt premiile industriei muzicale rock și însăși nominalizarea înseamnă că suntem pe drumul cel bun, dar câștigarea premiului ne-ar ajuta mult, ca prestigiu, pe viitor. Ne batem la aceasta categorie cu cel mai mare festival de gen din Romania, Rockstadt Extreme Fest, un festival comercial puternic. Momentan conducem in topul preferintelor la vot și ne dorim tare mult să câștigăm”, a spus în exclusivitate pentru Știri din Beclean Narcis Mureșan, unul dintre organizatorii Celtic Transilvania.

Puteți vota pentru Celtic Transilvania AICI.

Vă amintim că Festivalul organizat la Beclean aduce în atenția publicului, printr-o atmosferă inedită, aspecte mai puțin cunoscute ale vieții celților care au trăit în imediata apropiere a orașului Beclean între sec. V I. Hr. – IV D. Hr.

Publicul participant la eveniment poate cunoaște prin intermediul conferințelor, workshop-urilor și spectacolelor, numeroase caracteristici ale modului de viață din perioada epocii La Téne, precum folclorul sau meșteșugurile acestei civilizații.

În cadrul festivalului sunt organizate standuri cu produse de artizanat la care sunt invitați artizani și meșteșugari populari să își vândă produsele, standuri cu produse tradiționale alimentare, standuri cu produse ale sponsorilor, standuri informative etc.

Dar, pe lângă activitățile demonstrative și interactive un loc important îl ocupă și concertele grupate pe genuri muzicale (folk, celtică, folclor și rock), activități cărora li se alocă timp generos în fiecare seară a festivalului. Concertele sunt susținute de artiști în vogă ai genurilor alese, invitați pe criterii valorice, nu comerciale.