Un pieton a fost lovit de un autoturism luni seara la Beclean, în timp ce traversa strada prin loc nepermis.

Mai precis, pietonul s-a angajat să treacă strada în zona fostei treceri de pietoni de la Corex, desființată recent din rațiuni care țin de decongestionarea traficului pe DN17.

“La data 19 noiembrie a.c., în Beclean, un bărbat, de 46 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, a surprins și accidentat un bărbat de 44 de ani, din Orăștie care era angajat în traversarea neregulamentară a străzii, prin loc nepermis și fără să se asigure”, se precizează într-un comunicat al IPJ BN. 

Potrivit sursei citate, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, iar în cazul pietonului rezultatul a fost de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ce spune martorul care a sunat la 112?

În momentul producerii accidentului, pe celălalt sens de mers circula un alt autoturism al cărui șofer a văzut totul. În plus, barbatul a sunat imediat la 112 după ajutor.

Totul s-a petrecut în dreptul pizzeriei Bella Romantica, de lângă Corex.

“Să știți că vizibilitatea era foarte redusă, pe de-o parte din cauza ceții și a ploii mărunte, pe de altă parte din cauza iluminatului stradal din zona respectivă, aproape inexistent. Eu nu cred că șoferul care a lovit pietonul avea viteza mare cum susțin unii, întrucât eu aveam în jur de 40 km/h și am văzut cum înainte de momentul impactului celălalt șofer a reușit să frâneze, iar pietonul a căzut fix în fața mașinii respective. Dacă avea viteză mai mare, cu siguranță că era spulberat câțiva metri pe asfalt, sau poate chiar în fața mea. În plus, după impact pietonul a fost conștient, avea o rană la cap, probabil de la lovitura în sine. Avea și un rucsac, iar asta cred că i-a atenuat căzătura fiindcă a căzut pe spate. În orice caz, accidentul nu cred că putea fi evitat, mai ales în condițiile în care pietonul era îmbrăcat în negru. Oricui i se poate întâmpla și ar fi bine ca noi toți, pietoni sau șoferi să respectăm regulile de circulație”, a spus în exclusivitate pentru Știri din Beclean martorul care a sunat la 112.

Acum cercetările continuă de către polițiștii din Beclean.

Recomandarea Poliției este: “Dacă ești pieton, NU TRAVERSA STRADA PRIN LOC NEPERMIS! Dacă ești pieton și ai consumat alcool, cu atât mai mult!”

Citește și: TRECERE DE PIETONI DESFIINȚATĂ LA BECLEAN. Iată de ce