Primăria orașului Beclean va monta în curând primele semafoare inteligente, menite să ajute la decongestionarea traficului din oraș! Acestea vor fi montate la două dintre cele mai circulate treceri de pietoni din Beclean: cea de la Catedrală și cea de la Primărie. 

În plus, este posibil să se renunțe la câteva dintre trecerile de pietoni acolo unde fluxul trecătorilor nu este așa de mare.

În primă fază însă, administrația locală va comanda un studiu de fezabilitate pentru a afla dacă trecerile de pietoni identificate vor putea fi semaforizate inteligent și care vor fi cele la care s-ar putea renunța. În această situație s-ar afla trecerea de la Corex și cea de la Farmacia Salix.

Semaforizarea inteligentă va fi un prim pas important pentru fluidizarea traficului din Beclean”, a spus primarul Nicolae Moldovan, în cadrul primei ședinte de Consiliu Local din mandatul 2016-2020.

Semaforizarea trecerilor de pietoni vine în spijinul decongesitonării traficului, în lipsa centurii ocolitoare.

Vă amintim faptul că Becleanul a fost cuprins în varianta finală şi revizuită a Master Planului General de Transport al României, cu un drum expres ca variantă ocolitoare a orașului, dar și cu un drum transregio care va fluidiza și moderniza circulația rutieră în Beclean. Momentul la care se va construi practic această centură nu este însă cert.

CENTURA ocolitoare a Becleanului, aproape de realitate! Ce proiect IMPORTANT va fi pus în aplicare