Copreședintele PNL Bistrița-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, a transmis sâmbătă un mesaj legat de alegerile locale din această vară și despre intențiile social-democraților din acest punct de vedere. 

„PSD își dorește primari aleși de asistații sociali și lipsa oricăror dezbaterilor electorale”, susține Dolha, care a explicat prin intermediul unui comunicat faptul că organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin „este singura variantă pentru alegerea unor primari cu un mare grad de reprezentativitate”.

„PNL Bistrița-Năsăud a susținut întotdeauna organizarea alegerilor locale din 2016 în două tururi de scrutin și apreciază în continuare că este singura variantă pentru alegerea unor primari cu un mare grad de reprezentativitate.

A accepta ideea că primarii pot fi aleși inclusiv cu 15-20% din voturile electoratului înseamnă o abdicare de la principiile unei democrații reprezentative, dar și o sfidare a cererilor insistente ale societății civile și ale protestatarilor ieșiți în stradă care au cerut explicit două tururi de scrutin la alegerile locale.

PSD, partidul care a racolat în 2014 sute de primari printr-o ordonanță de urgență declarată neconstituțională își permite acum să dea lecții de democrație și să se opună isteric alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Cei trei parlamentari PSD de Bistrița-Năsăud au oferit în ultima lor conferință de presă un recital jalnic în încercarea de a-și conserva pozițiile prin cramponarea de un singur tur de scrutin. Nu ai dreptul moral de a vorbi în termeni precum „ipocrizie maximă” în legătură cu cei care susțin turul doi de scrutin, atunci când ai uzat de o ordonanță de unică folosință și contracte publice oferite prin Ministerul Dezvoltării pentru a racola aleșii locali sau de asistații social și facilități pentru ei pentru a-ți vota edilii”, este mesajul transmis de Dolha