Politiștii din Beclean au dat de urma unui adolescent care ar fi omorât un câine pe un câmp, imaginile șocante ajungând pe internet spre oroarea tuturor.

Tânărul este acum cercetat pentru comiterea unei infracțiuni, prevăzută de Legea 205/2004 – privind protecția animalelor.

„La data de 11 iunie a.c., ca urmare a unor imagini apărute în mass media, privind faptul că, o persoană necunoscută ar fi omorât un câine, în timp ce se afla pe un teren extravilan de pe raza comunei Lechința, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept, prevăzută și pedepsită de Legea 205/2004 – privind protecția animalelor. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat un tânăr, de 15 ani, din Sînmihaiu de Câmpie, bănuit de comiterea faptei”, se precizează într-un comunicat al IPJ BN.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept, prevăzută de Legea 205/2004 – privind protecția animalelor, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud.