Premieră la ediția de anul acesta a Festivalului Celtic Transilvania: se va reconstitui un car celtic, la scară 1:1.

Asta datorită faptului că organizatorii au obținut o finanțare nerambursabilă de la Consiliul Județean pentru proiectul denumit „Carul celtic. Reconstructia unui atelaj antic”.

„Este al doilea proiect al Asociatiei care obtine finantare dupa cel din 2016 ‘Macheta satului celtic’. Speram ca acest car va fi gata pana la Festivalul Celtic pentru a putea fi admirat de catre public. Va fi un car celtic de lupta, functional, replica 1:1. Vrem ca in perioada festivalului sa fie folosit in scopuri demonstrative, tras de cai si cu ‘razboinicii’ de rigoare”, au spus pentru Știri din Beclean reprezentanții Celtic Transilvania.

Cât despre ediția de anul acesta, care este cu numărul cinci, pe lângă trupele de rock și metal invitate să cânte în fața publicului numeros, sau târgul de obiecte artizanale specifice perioadei celtice, festivalierii se vor putea bucura de experiența Celtic Transilvania și în mediul online.

„Va fi o ediție mult superioară față de celelalte atât prin prisma trupelor, cât și din punct de vedere al sunetului și luminilor. Și asta nu e tot! Vom veni cu noutăți și în ceea ce privește producția video și streamingul live”, se arată într-un mesaj postat în grupul de Facebook Celtic Transilvania.

Pentru mai multe informații la zi despre festival, precum și despre invitații speciali din serile de concerte puteți vizita pagina de Facebook Celtic Transilvania.

Iată când se va desfășura cea de-a V-a ediție a Festivalului Celtic Transilvania, deja tradiție pentru Beclean. Mesajul organizatorilor către toți cei interesați de eveniment – FOTO