Ceremonia oficială de instalare a preotului Dragos Cristian ca Protopop al Protopopiatului Ortodox Român Beclean a avut loc la mijlocul lunii Februarie, la Catedrala Ortodoxă din centrul Becleanului. 

La eveniment a fost prezent Mitropolitul Andrei Andreicuț, precum și alți preoți din județ,  credincioși și autorități locale, printre care și primarul Nicolae Moldovan.

Protopopul Dragoş Cristian va sluji în continuare Parohia „Bunavestire” Beclean, unde este din 2015, după ce a fost inițial preot în Parohia Budeşti.

Hirotonit în anul 2003, Părintele protopop Dragoș Cristian este unul dintre cei mai îndrăgiți preoți în comunitatea beclenară și nu numai. Protopopul Dragoș Cristian s-a născut la data de 12 aprilie 1980, în satul Valea Loznei, com. Lozna, jud. Sălaj, din părinții Virgil și Silvia.

Urmează ciclurile Școlii primare și gimnaziale în satul natal și în comuna Lozna, între anii 1986–1994. Între anii 1994 – 1999 urmează cursurile Seminarului Teologic Ortodox ”Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare.

În urma examenului de admitere, susținut în toamna anului 1999 la Facultatea de Teologie ”Andrei Șaguna” din Sibiu, tânărul teolog este declarat admis și frecventează cursurile acestei facultăți, obținând titlul de licențiat în teologie în vara anului 2003, cu lucrarea „Creație și timp”, întocmită sub îndrumarea Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Abrudan.

În vara anului 2004, se căsătorește cu domnișoara Simionov Cătălina, din Târgu-Mureș, absolventă a aceleiași facultăți, specializarea Teologie-Engleză. Între anii 2003 – 2005 urmează cursurile de masterat, din cadrul aceleiași facultăți, la specializarea „Teologie biblică”, sub îndrumarea aceluiași profesor, cursuri finalizate prin susținerea lucrării cu titlul „Sacrificiile umane în Israel”.

Începând cu luna februarie a anului 2005, i se încredințează spre păstorire comunitatea credincioșilor din Parohia Ortodoxă Budești, fiind hirotonit diacon și mai apoi preot la data de 2, respectiv 6 februarie, de către Preasfințitul Irineu Pop Bistrițeanul, pe atunci episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Slujirea preoțească a fost îmbinată cu parcurgerea etapelor ce privesc obținerea gradelor profesionale, preotul Dragoș Cristian obținând gradul I profesional în preoție, în toamna anului 2012; tot în acest an se înscrie la Școala Doctorală „Isidor Todoran” în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, sub îndrumarea Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, având ca temă de cercetare relația dintre pedagogia și pedeapsa divină în biserica primară din perspectiva Noului Testament.

Începând cu anul 2007, când a luat ființă corala „Osana” a preoților din Protopopiatul Ortodox Bistrița, preotul Dragoș Cristian dirijează această formație corală alături de care participă la diverse festivaluri, concerte, concursuri de muzică sacră sau cu un caracter cultural-religios, obținând diferite diplome și premii. În activitatea misionară a acestei corale o atenție deosebită a fost acordată parohiilor din mediul rural, din județul Bistrița-Năsăud, prin susținerea a numeroase concerte în preajma marilor sărbători creștine și naționale.

În semn de apreciere pentru acest gen de activități, părintele Dragoș Cristian a fost distins de către Centrul Județean pentru Cultură al Județului Bistrița-Năsăud, cu titlul de „Excelență Culturală” pentru anul 2009, iar de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, cu rangul de iconom stavrofor, la data de 26 octombrie 2014, potrivit site-ului oficial al Protopopitului Ortodox Român Beclean.