După ce bisericile din oraș vor răsuna de colindele ansamblurilor și grupurilor din tot județul, de la ora 12.30, în curtea muzeului din Bistrița, Alexandru Pugna va lansa CD-ul ”Veste bună gazdă-n casă”. Iar colindătorii sunt așteptați cu bucate din cele-alese, toate Produs în Bistrița-Năsăud!

De toate de pus pe masă, de ”gătat” casa și înfrumusețat gazda, făcute de gospodari și meșteri pricepuți din tot județul! Și colinde străbune! Acestea sunt propunerile organizatorilor evenimentului Crăciun în Bistrița-Năsăud, respectiv Consiliul Județean, prin Complexul Muzeal, în parteneriat cu Centrul județean pentru Cultură, pentru a treia zi de sărbătoare la muzeu.

Programul complet al zilei de duminică, 20 decembrie:

ora 10.00 – 12.00 – Noi umblăm și colindăm! – Programe de colinde susţinut de ansambluri de obiceiuri şi grupuri de colindători din judeţul Bistriţa-Năsăud la bisericile din municipiul Bistriţa

ora 12.30 – „Veste bună gazdă-n casă” – lansare CD colinde – Alexandru Pugna şi Grupul Folcloric „Colindătorii năsăudeni”

ora 11.00 – Dar din dar se face rai – daruri de Crăciun

ora 13.00 – „E vremea colindelor” – Vin cu colindul: Ansamblul Profesionist „Dor Românesc” al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Ansambluri de obiceiuri şi grupuri de colindători din: Sângeorz-Băi, Sieuţ, Rebra, Sanţ, Ilva Mare, Salva, Spermezeu, Căianu Mic, Șieu, Leșu, Rusu Bârgăului

ora 1600 – Dăruind vei fi mai bun

Coborât-o, coborât – colindul grupului vocal al Școlii gimnaziale din Budacu de Sus și al corurilor bisericilor din Maieru, Sîngeorz-Băi, Piatra și Mărișelu.

ora 16.00-18.30 – Poveștile Crăciunului de altădată – Întâlnirea cu Moş Crăciun, spiriduşul acestuia și animație pentru copii la căsuța moșului cu trupa de teatru de păpuși ”Alexandru Misiuga”.