Patru proiecte a căror valoare totală ajunge la aproape 15 milioane de euro urmează să fie depuse la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR N-V) din partea Primăriei Beclean.

Renovarea unei școli, crearea unui Centru de zi, a unuia Multifuncțional, dar și a altuia de exterior recreativ sunt proiectele pentru care administrația publică locală din Beclean solicită finanțare europeană.

Vestea a fost dată în mediul online chiar de către primarul Nicolae Moldovan.

„Vă anunț cu bucurie că avem încă patru proiecte importante pregătite să fie depuse pentru finanțare cu fonduri europene la ADR Nord-Vest.

Este vorba despre:
1. proiectul Centrul Cultural Multifuncțional care va purta numele marelui romancier Liviu Rebreanu și care va fi amplasat în zona Pieței Mari a orașului;
2. proiectul Centrului Social de Zi cu servicii multiple pentru vârstnici, copii, dar și persoane toxico-dependente;
3. proiectul de modernizare a clădirii din strada Petru Maior a Școlii Generale „Grigore Silași” cunoscută și sub numele de „Școala Generală ‘Liviu Rebreanu'”;
4. proiectul Centrului Recreativ Legacy.

Acesta din urmă urmărește îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din oraşul Beclean şi din împrejurimi prin dezvoltarea unor activităţi de petrecere calitativă a timpului liber, în special a persoanelor provenind din grupuri vulnerabile.

Vor fi create practic programe de gimnastică aerobică, yoga sau fitness, programe de înot, programe dans de societate, programe de alergare, programe de creaţie, programe de gimnastică de întreţinere, de educaţie fizică şi sport recreativ, în așa fel încât utilizatorii să devină mai sociabili și mai atenți din punct de vedere al comportamentului.

Toate aceste mari proiecte valorează împreună aproape 15 milioane de euro.

Sperăm să reușim obținerea finanțării europene pentru fiecare dintre ele și să continuăm astfel modernizarea Becleanului spre folosul cetățenilor, dar și a celor care ne vizitează orașul tot mai des în ultimul timp”, a transmis primarul Becleanului într-un mesaj postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook.