Veste excelentă pentru beclenari! Proiectul denumit „Creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe din oraşul Beclean” a fost admis la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

„Conform programelor şi strategiilor administraţiei publice locale a oraşului Beclean anul 2018 este o oportunitate deosebită pentru a implementa fonduri europene în vederea realizării unor obiective urgente pentru comunitatea locală. Mai multe proiecte destinate accesării unur astfel de fonduri sunt pregătite încă de anul trecut şi iată că începutul de an aduce o nouă veste bună pentru locuitorii oraşului Beclean.
Proiectul ‘Creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe din oraşul Beclean’ a fost declarat admis de către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, după verificarea conformităţii administrative şi a eligibilităţii cererii de finanţare”, a transmis Primăria Beclean printr-un comunicat de presă.

Vă amintim că proiectul a fost depus de către administraţia beclenară în vederea obţinerii de finanţare din fonduri europene nerambursabile și prevede măsuri de creştere a eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale şi publice, respectiv:
– izolarea termică a faţadei (parte vitrată, parte opacă), închiderea balcoanelor şi/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planşeului peste subsol;

„Pentru clădirile rezidenţiale, prin măsurile propuse fiecărui proiect, se urmăreşte atingerea unui consum specific de energie pentru încălzire nu mai mare de 100 kWh/m2/an”, mai subliniază reprezentanții Primăriei Beclean.

Vestea admiterii proiectului, făcută și de primarul Nicolae Moldovan

Primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, a transmis joi seara pe pagina sa de Facebook vestea admiterii proiectului de reabilitare termică a primelor blocuri din Beclean.

‘Vă anunț cu bucurie că proiectul denumit „Creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe din oraşul Beclean” a fost declarat ADMIS la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest! Este un proiect la care administrația locală a muncit mult și care va contribui pozitiv la continuarea modernizării orașului nostru în beneficiul cetățenilor.

Subliniez că în această primă etapă de creştere a eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din oraşul Beclean au fost incluse nouă blocuri, la care lucrările vor începe după derularea tuturor procedurilor legale de accesare a fondurilor europene.

Valoarea totală a proiectului este în valoare de 8.153.512 lei, sumă care va fi acoperită aproape în exclusivitate prin obţinerea finanţării din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, prin Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea A – Clădiri Rezidenţiale’, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.