Mai mulți puieţi de pomi fructiferi fără documente legale au fost confiscaţi de jandarmi în piaţa din Beclean! Asta după ce jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au executat o acţiune punctuală în piaţa agro-alimentară din oraşul Beclean, pe linia protejării populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

„Pe timpul acţiunii a fost depistată o femeie care oferea spre vânzare puieţi de pomi fructiferi, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă. S.V. în vârstă de 32 de ani, este din Republica Moldova şi oferea spre vânzare un număr de 187 de bucăţi de material săditor. Totodată, pe timpul acestei acţiuni a fost depistat şi S.A. de 49 de ani, domiciliat în localitatea Sîngeorgiu de Mureş, jud. Mureş, care oferea spre vânzare pantofi second-hand, fără a deţine documente legale de provenienţă”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Bistrița.

Conform prevederilor legale în vigoare, toate produsele au fost confiscate, iar în conformitate cu prevederile legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, art. 1, lit.e, bărbatul a fost sancţionat cu amendă de 500 de lei, pentru efectuarea de acte de comerţ fără documente legale de provenienţă, (factură, aviz de însoţire). Totodată, S.V. a fost sancţionată cu avertisment scris.

Valoarea estimativă a celor produselor confiscate se ridică la 1.830 lei.