Liderii politici de la Beclean au reacționat pe Facebook în urma alegerilor de duminică.

Rezultatele finale la Beclean au plasat PNL pe primul loc, având un procent de 30,12%, urmat de PSD cu 27,33%, USR-PLUS cu 14,02%, PMP cu 9,5%, UDMR cu 5,8%, iar apoi toți ceilalți care nu au depășit pragul de 5% la Beclean. 

Cum PNL a fost pe primul loc în topul alegerilor beclenarilor la europarlamentare, liberalii au fost și cei care și-au exprimat primii bucuria pe rețeaua de socializare.

Consilierul local Filip Florean a scris luni, în jurul orei 13.00, într-o postare adresată prietenilor săi de pe Facebook:

“În calitate de consilier local PNL, multumesc cetatenilor orasului Beclean pentru spiritul civic manifestat si votul acordat la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

Cel mai activ dintre liberali a fost însă Bogdan Rusu, care, pe lângă postările cu numărătoarea voturilor sau știrile legate de votul din diaspora, a transmis:

“Mulțumim votanților noștri. Dumnezeu să vă binecuvânteze. (…) Dacă lăsau Diaspora să voteze până la capăt, PSD termina pe al treilea loc. Dacă se face vot electronic, PSD nu mai face pragul de 5%.”

Primarul Nicolae Moldovan, care este și liderul PSD Beclean, a transmis marți seara un mesaj scurt pe pagina sa de Facebook:

“Mulțumesc tuturor celor care au votat duminică și aș vrea să le transmit beclenarilor tot respectul meu în urma votului exprimat. Aveți aprecierea mea!”

Imediat, mesajul său a fost preluat de către consilierul local PSD Zoli Veres, cu textul: “#NoiVăMulțumim

#AlegeriEuroparlamentare2019

#ContinuămProiectele

#ContinuămMunca

#PeFiecareStrada

#BecleanOrasEuropean 

#PrimariaOrasBeclean

#PrimarNicolaeMoldovan”

Liderul alianței USR-PLUS, beclenarul Lorand Toth, a transmis luni dimineața un mesaj optimist de mulțumire, după ce partidul nou pe care îl reprezintă a surclasat și la Beclean partide cu vechime:

“Mulțumim pentru încredere! România se schimbă!”

Marți acesta a mai adăugat o invitație de înscriere în USR tuturor celor care doresc să se implice în politică alături de el. 

Consilierul local PMP Caius Cârcu, cel care conduce la Beclean Partidul Mișcarea Populară, a transmis:

“Astăzi se încheie o perioadă sumbră pentru România! Românii s-au unit intr-o familie hotarâtă să ducă țara într-o altă direcție. PCR travestit in PDSR și apoi in PSD iși trăiește ultimele zile, după ce ne-a bântuit ca o fantomă vreme de 30 de ani. Hai, la treabă cu toții că avem mult de muncă!”

Liderii UDMR Beclean nu sunt prezenți pe rețeaua de socializare Facebook. 

Legat de prezența la vot la alegerile europarlamentare 2019, aceasta a fost de peste 50% în majoritatea secțiilor de vot, fiind un total de 4.450 de alegători.

Vă amintim faptul că în 2016 Nicolae Moldovan (PSD) a câștigat alegerile în orașul Beclean cu peste 75% din voturile valabil exprimate. 

Nicolae Moldovan (PSD) a adunat în total peste 4.000 de voturi și a fost urmat de candidatul Liviu Țermure (PNL) cu circa 400 de voturi, Caius Cârcu (PMP) circa 200 de voturi, Vasile Bindea (UNPR) 160 de voturi, Dănuț Pop (M10) circa 150 de voturi și Ligia Dănilă (ALDE) cu aproximativ 100 de voturi.

Alegeri locale 2016 Beclean. Prezența la vot în timp real și primele rezultate, după închiderea urnelor – LIVETEXT