Cinci șoferi au fost prinși băuți la volan în ultimele două zile în mai multe localități din județ. Cel mai grav caz este al unui adolescent din Sălaj, în vârstă de doar 16 ani, care după ce ar fi furat o mașină, a urcat băut la volan, iar pe DN 17 a intrat în gardul unei case.

Accidentul s-a petrecut duminică pe raza localității Șieu-Sfântu, iar adolescentul a scăpat nevătămat. S-a ales însă cu dosar penal și a fost reținut pentru 24 de ore cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și furt în scop de folosință.

„La data de 15 octombrie a.c., un tânăr, de 16 ani, din județul Sălaj, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin localitatea Șieu-Sfîntu, a pierdut controlul acestuia, a ieșit în afara părții carosabile și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil și niște paleți din beton, depozitați în curtea acestuia. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul ar fi sustras autoturismul în cauză, de pe raza municipiului Bistrița. De asemenea, acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și furt în scop de folosință. Față de tânăr s-a luat măsura reținerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean cu propunerea luării unei măsuri preventive”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ BN. .

Tot cu ocazia acțiunilor preventive organizate și desfășurate de polițiști, la nivel județean, la data de 15 octombrie a.c., pe DJ 172 A, în localitatea Nușeni, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au identificat în trafic, un tânăr, de 23 ani, din județul Cluj, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și conducerea unui autovehicul cu alcoolemie.

În aceeași zi, pe DJ 170, în localitatea Breaza, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au depistat în trafic un bărbat, de 26 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Un caz similar s-a constatat în noaptea de 14/15 octombrie a.c., când polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au identificat în urma unui control în trafic, un bărbat, de 53 ani, din Ilva Mică, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 172 D, prin localitate, fără a deține permis de conducere prin localitate.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, în aceeași noapte, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au oprit în trafic pentru control un bărbat, de 43 ani, din Maieru, în timp ce conducea un autoturism prin localitate.
La solicitarea polițiștilor, bărbatul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest și să îi fie prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Cazurile identificate de oamenii legii în acest sfârșit de săptămână vin în contextul în care beclenarii desfășoară în această perioadă o campanie împotriva consumului de alcool la volan, dedicată în memoria taximetristului Claudiu Zegrean, decedat într-un accident rutier provocat se pare de un tânăr băut la volan.

Vă amintim faptul că poliţiștii bistrițeni acţionează permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi salvarea de vieţi, precum şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.