Primăria Beclean a semnat la începutul lunii octombrie  contractul de finanțare europeană pentru „Reabilitarea, modernizarea și dotarea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale `Grigore Silași`.

Școala beneficiară este cunoscută beclenarilor ca fiind „școala nouă”, edificiul fiind în anii 2000 cea mai nouă unitate de învățământ din orașul Beclean, construită la vremea respectivă din temelii.

„Nu puteam primi o veste mai bună! S-a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea clădirii școlii primare, Petru Maior, nr.8. Mulțumim primăriei Beclean, consiliului local și domnului primar! Până acum s-au reabilitat GPN 1 Iunie, GPN Coldău, Școala Primară Figa, GPP Albă ca Zăpada”, au transmis reprezentanții școlii în mediul online.

Primarul Nicolae Moldovan a anunțat că „investiția este finanțată din fonduri europene și va crește calitatea procesului educațional cu nevoile specifice bazate pe cunoaştere, prin promovarea de noi tehnici de predare şi utilizarea noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie”.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 8.814.855,02 de lei, adică aproximativ 1,8 milioane de euro și este finanțat prin POR 2014-2020.