Nicu a ajuns cu bine la clinica din Germania, care i-a acceptat de curând cererea pentru operația salvatoare! Programarea s-a făcut pentru data de 19 mai, dar Nicu nu a intrat încă în operație pentru că a avut nevoie de analize suplimentare, deoarece medicii din Germania și-au dat seama că diagnosticul primit în România nu a fost cel corect. După zile întregi de așteptare cu sufletul la gură, Nicu a primit o veste bună: tânărul suferă de limfom, care se poate trata! 

Costul tratamentului costă între 10.000 și 12.000 de euro, bani pe care oamenii cu suflet mare îi adună cu ajutorul campaniei extraordinare de mobilizare, coordonată de Mihaela Săliștean.

„Dragii mei, revin cu vesti bune despre starea de sanatate a lui Nicu!! Iata ca avem o saptamana de cand este plecat in Germania si vestile bune incet ,incet apar. Cu toate ca la noi in Romania toata terapia si diagnosticul au fost total gresite sansele lui Nicu de vindecare sunt mari! A fost diagnosticat cu ”carcinom timic”, cand de fapt este ”limfom”, ceea ce a dus la modificarea calculelor facute initial. Dupa o saptamana de investigatii (fara a primi inca rezultatul biopsiei) medicii nemti ne-au spus ca se poate trata. Costul acestui tratament este intre 10.000 si 12.000 euro!!!! Am incredere in Dumnezeu, am incredere in Nicu si am incredere in oamenii cu sufletul mare care ne vor intinde o mana de ajutor in continuare pentru a-l putea salva pe Nicu!!!! Multumim din suflet tuturor care au contribuit pana acuma si apelez in continuare atat eu cat si familia lui Nicu la ajutorul dumneavoastra, doar impreuna il putem salva pe Nicu!!!!!”, a transmis duminică seara Mihaela Săliștean pe Facebook. 

Mobilizarea oamenilor cu suflet mare din Beclean, dar și din împrejurimi a făcut posibil ca tânărul din Rusu de Jos să zâmbească din nou la gândul că va putea fi salvat! 

„DRAGILOR AVEM CEA MAI MARE VESTE PE ZIUA DE ASTAZI!!!!!!NICU A PRIMIT PROGRAMAREA PENTRU OPERATIE IN GERMANIA!!!!!!! PE DATA DE 17.05.20016 TREBUIE SA AVEM BILETELE DE AVION,PE DATA DE 18.05.2016 SE FACE INTERNAREA IAR CU AJUTORUL LUI D ZEU PE DATA DE 19 .05.2016 NICU VA FI OPERAT!!!MULTUMIM TUTUROR CARE NE AU AJUTAT PENTRU URGENTAREA ACESTUI CAZ!!!!!!!APELAM IN CONTINUARE LA AJUTORUL DUMNEAVOASTRA PENTRU CA NU STIM CU EXACTITATE INCA CE COSTURI VOR VENI PE TOT PARCURSUL INTERNARII!!!!”, a scris joi pe Facebook Mihaela Săliștean, fosta colegă a lui Nicu, cea care a reușit să mobilizeze multă lume pentru salvarea acestui tânăr.

Vă amintim că vestea despre Adrian Nicușor Mocodean, sau Nicu așa cum îi spun apropiații din Rusu de Jos, cum că suferă de cancer la doar 22 de ani, a provocat un val de tristețe în rândul tuturor cunoscuților săi. Cu toții îl știau pe Nicu o persoană activă, veselă mereu, iar faptul că suferă de o boală necruțătoare i-a făcut pe mulți să exclame: „ce nedreaptă este viața uneori”. 

Oamenii din Beclean încearcă acum să-l sprijine pe Nicu Mocodean, cu tot ce pot, dar mai ales cu sprijin financiar. Asta pentru că tânărul de 22 de ani are nevoie de o sumă importantă de bani pentru o intervenție în Germania care i-ar putea salva viața.

În Germania i s-a spus că este un cancer care i se poate elimina din corp, se poate vindeca”, a spus în exclusivitate pentru Vocea Transilvaniei Adriana Nagy, verișoara lui Nicu.

Clinica la care trebuie să ajungă Nicu se numește Asklepios Klinik Altona și se află în Hamburg. Acolo, există o echipă de medici care ar putea să îi facă tânărului o puncție salvatoare în cazul diagnosticului său: carcinom timic, aflat în stadiul IV.

Cum și-a descoperit Nicu boala? 

Până în luna ianuarie a acestui an, starea de sănătate a lui Adrian Nicușor Mocodean părea să fie una bună. Într-o zi însă, când se afla la muncă, i s-a făcut rău. Era nou venit, iar una dintre colegele sale i-a sugerat să meargă la Urgențe pentru ajutor medical. În altă zi, i s-a făcut din nou rău, abia se mai ținea pe picioare, iar medicii de la Spitalul Orășenesc Beclean l-au trimis pentru analize suplimentare la Bistrița. De acolo, medicii l-au trimis mai departe la Cluj-Napoca, unde Nicu a trecut printr-o serie de analize amănunțite care au scos la iveală ce era mai rău. Tânărul suferea de cancer în stadiul patru, situat în zona dintre stern și pericard: o tumoare canceroasă a glandei timus.  

Salvarea sa ar fi o puncție, care se poate realiza la o clinică din Germania și care ar costa în jur de 4.000 de euro. Imediat după aflarea acestei vești, apropiații săi din Beclean au început o campanie de strângere de fonduri pentru el, mai ales că va avea nevoie de bani și pentru recuperare. În plus, ideal ar fi ca și mama lui să îl poată însoți în Hamburg, pentru a-i fi alături.

„Dragii mei, vreau sa va spun ca sunt profund marcata de situatia si starea grava de sanatate a acestui tanar… nu are decat 22 ani, se numeste Adrian Nicusor Mocodean si este din loc. Rusu de Jos. L-am cunoscut in urma cu doar cateva luni. S-a angajat la o firma de paza, eram colegi, el ne asigura paza supermarketului unde lucrez. Era nou venit, un baiat foarte calm, un baiat cu foarte mult bun simt si cu mult respect!!! Intr-o zi cand eram pe aceeasi tura i s-a facut rau… l-am trimis la urgenta… a doua tura la fel… iarasi urgente… perfuzie… a venit coleg in locul lui pentru ca nu mai putea sta pe picioare. De acolo dragilor a inceput greul si suferinta pentru Nicu. Au inceput analize amanuntite, internari… in cele din urma s-a ajuns unde acolo unde multora dintre noi ne este frica si sa pronuntam la IOCN (Institutul Oncologic Cluj). Astazi intors de la a șasea ,,sedinta” Nicu cere ajutorul nostru!!!!! Singura si unica lui salvare este la o clinica din Germania unde cateva persoane cu suflet mare au rezolvat aproape toate lucrurile! Nicu, pentru a ajunge acolo trebuie sa aiba pentru inceput 4000 Euro in cont!! Atat costa interventia (punctia) pentru ca el sa se faca bine! In momentul cand toti acesti bani sunt in cont Nicu va putea pleca in Germania avand nevoie evident de bani pe tot parcursul tratamentului, urmand sa lansam o campanie cu urne in tot orasul, dar pana atunci fac eu apel in numele lui Nicu si al familiei lui si va rog pe toti care puteti dragilor sa depunem in cont fiecare cat putem, orice suma este binevenita, putin cu putin il putem salva pe Nicu. Consatenii lui au adunat ieri aproape 1000 euro!!!! Sunt sigura ca si beclenarii nostri si numai vor intinde o mana de ajutor si de acesta data!!”, este mesajul pe care Mihaela Săliștean l-a postat luni seara în mediul online.

Iată conturile în care se pot dona bani pentru tratamentul lui Nicu:

nicu cancer

Banca Transilvania

Numele titularului: Mocodean Adrian Nicușor

LEI: RO43BTRLRONCRT0348752101

EURO: RO90BTRLEURCRT0348752101 

Cod SWIFT: BTRLRO22 

COD CLIENT: 3487521 

 

Ce este carcinomul timic?

Afecțiunea de care suferă Adrian Nicușor Mocoden este un cancer localizat la nivelul mediastinului anterior (spațiul dintre stern si pericard). Multe dintre aceste tumori secretă substanțe chimice active, care pot produce sindroame paraneoplazice, potrivit sfatmedical.ro.