Peste 40 de tineri din Beclean au devenit salvamari cu acte în regulă! Cu toții s-au specializat în urma unui curs specializat, organizat de Primăria Beclean! Cursul a fost unul gratuit și s-a adresat în mod special tinerilor cu vârsta mai mare de 16 ani. 

Timp de mai multe zile, cu toții au învățat cum să atenționeze persoanele care se aventurează în apa adâncă, cum să acționeze în cazul unui înec, de fapt, cum să procedeze în orice situație în care este nevoie de un salvamar.

„Noua echipă de salvamari este pregătită! Vă așteptăm la Băile Figa în fiecare zi între orele 9:00-20:00, iar noul sezon estival se va deschide pe data de 9 iunie!”, a precizat primarul Nicolae Moldovan, pe pagina lui de Facebook.

Vă amintim faptul că scopul organizării cursului a fost asigurarea personalului specializat la Băila Figa, pentru că este nevoie de salvamari care să lucreze acolo pe perioada sezonului estival.

De formarea celor care au vrut să devină salvamari s-a ocupat o firmă din Constanța, specializată în domeniu, care i-a pregătit pe tineri în incinta bazinului didactic de înot de la Beclean. La absolvirea cursului, salvamarii un brevet de salvamar cu ajutorul căreia vor putea profesa oriunde pe teritoriul țării noastre.

Citește și: CURS GRATUIT de salvamari la Beclean! Ce condiții trebuie să îndeplinească doritorii