Şase persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi tentativă la tâlhărie calificată au fost reţinute de poliţiştii bistriţeni, urmând a fi prezentate instanţei, cu propunere de arestare preventivă.​

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale împreună cu cei ai Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au identificat sâmbătă, 22 octombrie, şapte tineri cu vârste cuprinse între 15 ani şi 20 de ani, din localităţile Sînmihaiu de Câmpie, Budești, Sîncraiu de Mureș- judeţul Mureş, Sărmaş- judeţul Mureş şi Hunedoara, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi tentativă la tâlhărie calificată.

„Astfel, poliţiştii au stabilit faptul că, în noaptea de 21/22 octombrie a.c., tinerii ar fi sustras prin violenţă şi ameninţări suma de 2000 de lei, din locuinţa unui bărbat de 76 de ani, din localitatea Zoreni. Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti, în proporţie de 80%”, se arată într-un comunicat al IPJ BN.

De asemenea, la aceeaşi dată, cei în cauză ar fi pătruns în locuinţa unui bătrân în vârstă de 81 de ani, din Zoreni, încercând să sustragă prin ameninţare, o sumă bani.

Faţă de şase dintre aceştia a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean cu propunere de arestare preventivă.