Schimbare majoră pentru șoferii care circulă pe DN 17, în județul nostru, de la limita cu județul Cluj și până în localitatea Crainimăt! A fost schimbată limita de viteză în localitate pentru toate categoriile de vehicule, începând de vineri, 20 aprilie 2018, la maxim 50 km/h.

Vă amintim faptul că până acum limita maximă admisă pentru autoturisme era în unele localități de 70 km/h.

Noua decizie a intrat așadar în vigoare chiar de vineri, astfel că pe DN 17, în toate localităţile de pe sectorul de drum cuprins între limita cu județul Cluj și localitatea Crainimăt, viteza va fi limitată la 50 km/h, pentru toate categoriile de autovehicule.

„Din analiza riscului rutier a ultimilor ani, pe DN 17, între localitățile Crainimăt și limita cu județul Cluj, polițiștii au constatat o creștere progresivă, atât a accidentelor rutiere, cât și a celor soldate cu victime.

Astfel, doar în anul 2017, pe DN 17 au avut loc 58 de accidente soldate cu 6 persoane decedate, 31 răniți grav și 59 de răniți ușor, dintre acestea un număr de 40 accidente fiind produse în localitățile aflate pe sectorul de drum susmenționat.

Cauzele principale ale producerii acestor accidente rutiere au fost viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului public și indisciplina pietonală”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ BN remis redacției Știri din Beclean.

Potrivit sursei citate, polițiștii Serviciului Rutier au solicitat efectuarea demersurilor necesare în vederea remedierii situaţiei existente, prin revenirea pe DN 17, în toate localităţile de pe sectorul de drum cuprins între limita cu județul Cluj și localitatea Crainimăt, de la limitarea de viteză diferențiată pe categorii de autovehicule existentă la limitarea de viteză de 50 km/h, pentru toate categoriile de autovehicule.

„Începând de vineri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier vor informa și vor oferi recomandări preventive, în trafic, conducătorilor auto cu privire la noile modificări ale limitării de viteză pe această porțiune de drum”, se mai arată în comunicatul IPJ BN.

Conducerea IPJ BN speră ca această măsură de prevenție să fie înțeleasă și receptată corect de către toți participanții la traficul rutier, iar prin respectarea acesteia să crească gradul de siguranță pe drumurile publice din județul Bistrița-Năsăud.