Centura Becleanului, tot mai aproape de construire. La începutul lunii iulie a fost făcut primul studiu geotehnic pentru terenul pe care va fi realizată centura orașului Beclean.

“Sunt bucuros să subliniez că în această perioadă se lucrează şi pentru centura Becleanului. Chiar zilele acestea am reuşit să facem studiile geotehnice pentru varianta de ocolire a oraşului Beclean, conform contractului în derulare de către firma SC Cape Geotehnica SRL.

Urgentăm finalizarea tuturor procedurilor de cadastrare a culoarului variantei ocolitoare şi finalizarea studiului de fezabilitate, documente ce vor fi depuse la Ministerul Transporturilor în luna august, în vederea finanţării lucrărilor la varianta ocolitoare a Becleanului, prin POIM (Programul Operaţional Infrastructura Mare)”, a transmis primarul Nicolae Moldovan pe pagina sa de Facebook.

Centura Becleanului este inclusă în Autostrada Nordului și va primi finanțare externă.

Vă amintim, Primăria Beclean și-a asumat la finalul anului trecut construcția centurii Becleanului, consilierii locali ajungând la concluzia că nu mai este timp să se aștepte după soluțiile Ministerului Transportului.

Acum însă, soluțiile au venit și nu mai este nevoie să se cheltuie bani de la bugetul local pentru construirea centurii.