Ședință foto cu rochii de epocă, o proiecție de film cu Biserica Evanghelică, precum și vizite gratuite la toate Muzeele din județul Bistrița-Năsăud, sunt doar câteva dintre ofertele pe care Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud le fac tuturor celor care vor să participe la „Noaptea Muzeelor”.
Evenimentul va avea loc în data de sâmbătă, 21 mai, când alături de alte 170 de instituții de profil din România, secțiile Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud își deschid porțile pe timp de noapte pentru toți vizitatorii.
„Organizatorii vă invită alături de ei pentru a participa la sărbătoarea, devenită tradițională, a Nopții Europene a Muzeelor, care se va desfășura în intervalul orar 18.00 – 00.00 după un program prestabilit. Vă așteptăm!”, este mesajul pe care managerul Alexandru Gavrilaș l-a transmis tuturor.
Iată programul evenimentului:
CASA ARGINTARULUI ( CENTRUL GERMAN BISTRIȚA) – str. Dornei, nr. 5;
vizita gratuită a obiectivului muzeal și a expoziției permanente;
sedință foto ”Rochii de epocă”; invităm doamnele și domnișoarele să intre în fascinanta lume a epocii victoriene, prin intermediul peliculei fotografice și a rochiilor de bal din crinolină, cele care au făcut subiectul expoziției de succes ”Jurnal de modă veche. Rochia de bal”;
proiecție de film: ”Biserica Evanghelică- 450 de ani de istorie bistrițeană”, film realizat în 2013, care prezintă saga unuia dintre cele mai importante simboluri ale orașului nostru.
CASA SĂSEASCĂ LIVEZILE – strada Dorolei, nr.84:
vizita gratuită a obiectivului muzeal;
proiecție de film românesc: este vorba de trei ecranizări clasice, mereu actuale, care încântă de fiecare dată publicul spectator: ora 18:00 ”Amintiri din copilarie”, ora 19:20 ”Moromeții” și ora 22:00 ”Păcală”.
De asemenea vor fi deschise publicului: Muzeul Grăniceresc Năsăudean și Muzeul de Artă Comparată Sângeorz Băi, unde se pot vizita atât expozițiile de bază cât și cele temporare.
Noaptea Muzeelor este un eveniment inițiat în anul 2005 de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța. Manifestarea e patronată de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor ( ICOM). România se numără printre țările ale căror muzee se deschid, timp de o zi, pentru accesul gratuit al publicului.
Comentarii recente