Șoferii care au tranzitat marți Becleanul au avut parte de o recomandare inedită, venită din partea domnului Emil Hidoș și a soției acestuia.

Cei doi soți din Mogoșeni au pus pe mașina familiei un banner pe care era scris un mesaj de sensibilizare pentru șoferii care se gândesc să se urce la volan chiar și după ce au consumat băuturi alcoolice.

„Ai băut, lasă pe altcineva să conducă. Acasă te așteaptă familia!”, este textul pe care toți cei care au circulat pe DN17 l-au putut observa încă de la ora 11.00 în parcarea din centrul Becleanului.

Domnul Emil Hidoș a precizat pentru Știri din Beclean faptul că gestul său nu are niciun fel de conotație politică și nu-și dorește să fie interpretat greșit.

Mai mult, nu a atras atenția nimănui prin mesaje vocale, ci a stat pur și simplu preț de câteva ore lângă mașina parcată, în speranța că vor observa mulți șoferi îndemnul său.

Pe lângă mesajul de sensibilizare, pe banner era și poza taximetristului Claudiu Zegrean, decedat anul trecut într-un accident rutier în care a fost implicat și un șofer băut.

„Mă aflu azi aici pentru că îmi doresc să înțeleagă toți șoferii că nu este deloc permis consumul de alcool la volan, îmi doresc să îi sensibilizez în acest mod. Eu am fost șofer profesionist timp de 40 de ani și știu cât de important e să fii vigilent în trafic. Reacțiile celor care sunt băuți la volan sunt mai încete și urmările în cazul unor incidente din trafic pot fi foarte grave. Ei trebuie să înțeleagă că au o familie care îi așteaptă acasă și că pot avea un accident grav în urma căruia le poate rămâne un om pe conștiință, sau pot chiar să ajungă la pușcărie”, a menționat Emil Hidoș pentru Știri din Beclean.

Coincidență sau nu, chiar în timp ce domnul Hidoș încerca să-i sensibilizeze pe șoferii din trafic, la Judecătoria Beclean a fost prima înfățișare în procesul în care tânărul șofer Gabriel Rus din Târlișua este acuzat de ucidere din culpă, în accidentul soldat cu moartea taximetristului Claudiu Zegrean din Mogoșeni.

Detalii, aici:

Emoții mari pentru familia taximetristului decedat anul trecut în urma unui accident rutier. E prima înfățișare la Judecătoria Beclean, în procesul în care Gabriel Rus din Târlișua este acuzat de ucidere din culpă