ACTUALIZARE – ora 17.13 Senatorul Ioan Deneș, noul ministru al Apelor și Pădurilor! Decizia a fost luată luni, 8 ianuarie, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD. Vă amintim, pesediștii au trebuit să propună o altă persoană în fruntea Ministerului Apelor și Pădurilor în Guvernul Tudose, după ce Doina Pană și-a dat demisia din motive de sănătate. Propunerea de numire a unui nou ministru la Ape și Păduri va fi înaintată președintelui Klaus Iohannis care va trebui să o aprobe. 

Știrea inițială: Senatorul Ioan Deneș, favorit să preia portofoliul Ministerului Apelor și Pădurilor după plecarea Doinei Pană care a demisionat din funcția de ministru invocând motive de sănătate. 

Decizia va fi luată luni, în cadrul unui Comitet Executiv în care urmează să se găsească înlocuitorul Doinei Pană.

Surse din PSD susțin pentru stiripesurse.ro că principalul favorit pentru a prelua acest portofoliu este senatorul PSD Ioan Deneș, senator de Bistrița-Năsăud.

Întrebat de jurnaliști cum comentează această veste, senatorul Ioan Deneș a spus: „Propunerile se fac în cadrul Comitetului Executiv. Așteptăm să vedem concluziile la care va ajunge CEX în urma discuțiilor care vor avea loc la ora 14.00. Organizația Bistrița-Năsăud are o propunere”.

Ioan Deneș este la al doilea mandat de senator. În 2012 a intrat în Parlament pe listele USL, din partea PNL, iar după ruperea alianței, în 2014, Deneș a fost primul parlamentar care și-a anunțat trecerea de la PNL la PSD.

Vă amintim faptul că Ioan Deneș este absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, iar până să între în politică în anii 2000, el a fost electrician la CFR, profesor la Centrul de Plasament din Beclean și ulterior director comercial la SC Profing SRL Beclean și la SC Termotec SRL Dej.

Ioan Deneș este căsătorit și are un băiat și o fată. Fratele său este primarul  Becleanului, Nicolae Moldovan.

Ce activitate parlamentară a avut senatorul Ioan Deneș în acest mandat?

Potrivit site-ului Senatului României, de la preluarea mandatului de senator în decembrie 2016 și până acum, Ioan Deneș a avut nu mai puțin de 45 de inițiative legislative, 67 de luări de cuvânt în plen, o moțiune și o interpelare.

În prezent, senatorul Ioan Deneș este vicepreședinte în Biroul Permanent Județean al PSD BN și, ca senator, face parte din trei Comisii permanente:

– Comisia pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului – Membru, de la data de 4.9.2017;
– Comisia pentru regulament – Preşedinte, de la data de 1.9.2017;
– Comisia de validare – Membru, de la data de 21.12.2016.

Până în vara anului 2017, Deneș a fost și Secretarul Comisiei pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului în Parlamentul României.