Tarife Băile Figa. Sezonul 2016 aduce schimbări de tarife la Băile Figa! Consiliul local al Primăriei Beclean a aprobat luni o serie de modificări în ceea ce privește modul de tarifare la Băile Figa, principalul aspect schimbat fiind prețul biletului de intrare. 

Concret, începând din data de 1 iulie, biletul de intrare va costa 15 lei. Va fi astfel cu 5 lei în plus față de cel practicat în prezent.

„Am avut deja un record de turiști în ultima duminică a lunii iunie, de 8.000 de vizitatori, semn că oamenii apreciază tot mai mult stațiunea Băile Figa, ceea ce ne bucură nespus. Vom modifica pentru prima dată în ultimii ani tariful biletului de intrare, să fie de 12,5 lei plus TVA, dar în schimb vom elimina taxa de șezlong. Restul tarifelor rămân neatinse”, a declarat primarul Nicolae Moldovan, în cadrul ședinței de Consiliu Local de luni, 27 iunie 2016.

De asemenea, brățara pe care fiecare turist o primește la intrare va fi una distinctă, ușor mai lată decât cele acordate în prezent, pentru a putea fi monitorizate mai ușor de către cei care supraveghează bunul mers al stațiunii.

Cert este că stațiunea balneară Băile Figa reprezintă o sursă considerabilă de venit la bugetul Primăriei Beclean. Potrivit datelor statistice ale administrației locale beclenare, în doar două luni de zile se încasează de la Băile Figa 2.500.000 de lei, adică 25 de miliarde de lei vechi. 

Noul tarif practicat din iulie pentru intrare va aduce în total un venit estimativ de 3.000.000 de lei pentru aceeași perioadă menționată mai sus.

Tarife Băile Figa. Motivul pentru care a crescut prețul biletului de intrare

Toți banii care vor fi câștigați în plus datorită noului preț practicat pentru intrarea la Băile Figa vor putea să fie folosiți pentru extinderea stațiunii. Practic, toți turiștii care vor plăti mai mult pentru biletul de intrare vor contribui astfel la dezvoltarea stațiunii Băile Figa, iar proiectul de „SPA cu centru medical” va putea fi făcut mult mai repede. 

Vă amintim faptul că acest proiect de extindere de la Băile Figa (foto mai jos) va costa în jur de 10 milioane de euro, iar contribuția Primăriei Beclean va trebui să fie de 20% din valoarea totală. Asta înseamnă că administrația locală va avea de plătit două milioane de euro pentru ca construcția extinderii SPA.

Citește și: Cum arată Băile Figa în timpul săptămânii. IMAGINI impresionante cu stațiunea balneară

Tarife Băile Figa: 

1. Taxa de intrare în Parcul balnear: 15 lei /brățară (copiii sub 7 ani au acces gratuit)

2. Taxa de intrare la piscina interioară 10 lei / brăţară

3. Taxa pentru terenul de fotbal 30 lei /oră – extrasezon (în sezon se amenajează zonă de plajă cu şezlonguri)

4. Taxa pentru terenul de tenis 10 lei / oră

5. Taxa pentru şezlong în exterior: GRATIS (înainte era de 2 lei)

6. Taxa pentru jacuzzi 2 lei / 20 min.

7. Taxa pentru saună 2 lei / 20 min.

8. Taxa pentru fitness 2 lei / oră

9. Masaj /Contract de colaborare cu un specialist 15 lei / 30 min

10. Abonament intrare 50 lei / lună dacă au avut încheiate abonamente în extrasezon inclusiv luna aprilie

11. Taxa de acces utilizare tobogane „AquaLand” 10 lei / brăţară*

12. Taxa pentru şezlong zona terenului de fotbal: GRATIS (înainte era de 5 lei) 

*Important de știut faptul că pentru accesul la tobogane se va face dovada deţinerii a două brăţări: una de intrare în incinta Parcului Balnear şi una pentru accesul la tobogane.