Situație fără precedent la Rusu de Jos! Zeci de gospodării au rămas fără apă potabilă timp de aproape două luni de zile din cauza unei defecțiuni la rețea! Mai precis, apa nu mai curge la robinete de la începutul lunii ianuarie, excepție făcând mici perioade de câteva zile în care cei de la Aquabis reușeau să remedieze problema apărută. Localnicii acuză compania Aquabis de rea-credință din cauza faptului că nu rezolvă situația mai repede. 

Localnicii din partea de sus a localității Rusu de Jos, aparținătoare Becleanului, trec printr-o situație anormală anului 2017: de mai bine de șapte săptămâni nu mai au apă potabilă. Situația este cu atât mai gravă cu cât oamenii sunt nevoiți să facă baie pe la rude, să-și spele hainele tot pe la cunoscuți și să își hrănească animalele cu apă de ploaie, sau în cel mai fericit caz cu apă îmbuteliată.

Un cititor Știri din Beclean a relatat situația  dificilă cu care se confruntă și a spus că Aquabis „nu mișcă un deget” să îi ajute. Mai mult, potrivit unor surse www.stiridinbeclean.ro, responsabilii Aquabis ai sistemului de alimentare cu apă potabilă din Beclean nu au transmis la Bistrița situația problematică de la Rusu de Jos, deși există numeroase plângeri în acest sens.

„Îi nasol sa nu ai apă pt 2-3 ore, dar pentru doua luni… să ajung să-mi duc hainele la spalatorie în Bistrița pe motiv ca nu am apa… sau să ajungem sa nu putem lua apa de la fantanile vecinilor pentru animale. Este o situatie penibila si chiar o sa ajungem sa solicitam apa de la pompieri, pentru ca majoritatea care s-au abonat la reteaua Aquabis o renuntat la alte surse”, a mărturisit în exclusivitate pentru Știri din Beclean un localnic ce a dorit să-și păstreze anonimatul.

Ce este și mai interesant este faptul că în toată această perioadă au fost emise facturi cu solduri între 12 și 50 de lei, deși nu a fost apă.

Îmbucurător este faptul că de sâmbătă, 25 februarie, câteva gospodării s-au putut bucura din nou de apă curentă, după intervenția cu succes a muncitorilor Aquabis.

Până la ora redactării acestui articol compania Aquabis nu și-a exprimat un punct de vedere.