Gabriel Rus, șoferul din Târlișua care în prima zi a lunii octombrie, băut fiind la volan, ar fi provocat accidentul mortal în care un taximetrist și-a pierdut viața, va mai rămâne încă 30 de zile în arest la domiciliu. 

Asta au decis magistrații Judecătoriei Beclean, luni, 27 octombrie.

„Se admite cererea și se prelungeşte măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile; cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în soluția  pe scurt, publicată pe portalul instanței de judecată.

Gabriel Rus va mai sta așadar încă 30 de zile în arest la domiciliu. Tânărul are și posibilitatea de a cere permisie de câteva ore de la arest pentru anumite activități, urmarea cursurilor la facultate sau vizitele la dentist numărându-se printre ele.

Vă amintim faptul că accidentul pentru care Gabriel Rus este cercetat în stare de arest la domiciliu s-a petecut în noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie, în jurul orei 4.00 dimineața. Tânărul din Târlișua se afla sub influența alcoolului la volanul unui VW Touareg, iar la un moment dat, la ieșire din Beclean spre Coldău, ar fi pierdut controlul volanului, ar fi pătruns pe contrasens unde ar fi izbit frontal un taxi condus de tânărul Claudiu Zegrean. Impactul a fost atât de puternic încât taximetristul a murit pe loc. Trei pasageri care se aflau în taxi au ajuns la spital, fiind răniți.

Inițial, Gabriel Rus a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, însă judecătorii Tribunalului Bistrița au decis să admită contestația inculpatului și să-l plaseze pe acesta în arest la domiciliu. Această decizie a revoltat comunitatea din Beclean, care a și demarat la o săptămână după accident o campanie împotriva consumului de alcool la volan, în memoria taximetristului care și-a pierdut viața .

Revolta oamenilor a fost cu atât mai mare cu cât tânărul din Târlișua postase pe rețelele de socializare fotografii și filmulețe cu el și cu prietenii care îl vizitaseră acasă, acolo unde se afla în arest la domiciliu, din imagini reieșind că se simțea foarte bine, nicidecum ca un om care ar regreta cele întâmplate. După ce presa a sesizat acest lucru, Gabriel Rus și-a șters contul de Facebook, rămânând activ în continuare doar pe Snapchat și Instagram, rețele mai ferite de „ochii lumii”. Și în prezent, el postează cu o frecvență aproape zilnică filmulețe sau fotografii pe contul de Snapchat.