Medicii Spitalului Orășenesc Beclean și-au stabilit marți prioritățile în ceea ce privește intervenția în caz de urgență.

La inițiativa directorului medical, dr. Anatolii Rurac, dar și cu sprijinul managerului interimar al Spitalului, juristul Bogdan Tușa, personalul medical din Beclean a avut o întâlnire operativă cu liderii instituțiilor județene care fac parte din domeniul Sănătății, și nu numai.

A fost pentru prima dată când șeful ISU Bistrița-Năsăud, directoarea Direcției de Sănătate Publică BN, managerul Serviciului de Ambulanță Județean BN, directorul Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean, precum și șeful Poliției au stat față în față la Beclean cu toți medicii Spitalului Orășenesc, pentru a le asculta sugestiile și a găsi soluții la diverse probleme.

„Ne bucurăm că a fost o întâlnire constructivă, prin care am reușit să punem la punct o strategie de intervenție în caz de urgență. Practic, s-a aprofundat protocolul de colaborare care există deja între Spitalul Orășenesc Beclean și toate instituțiile abilitate”, a declarat pentru Știri din Beclean managerul interimar Bogdan Tușa.

Potrivit acestuia, asemenea întâlniri o să mai aibă loc în incinta Spitalului nostru, deoarece „toată lumea are de câștigat” în urma discuțiilor.

Vă amintim faptul că în cursul anilor 2014-2015 unitatea medicală din Beclean a fost reabilitată complet cu ajutorul banilor guvernamentali. Cel mai recent, în luna aprilie a acestui an, Spitalul Orășenesc Beclean a fost dotat cu aparatură performantă în valoare de peste 110.000 de euro, fiind cumpărate un aparat de radiologie fix și un osteodensitometru.

Fondurile pentru cele două aparate au fost alocate de la bugetul de stat, prin programul național de „finanțare de aparatură medicală și echipament medical de urgență în sănătate”.

Spitalul Orăşenesc Beclean se află situat pe DN 17 şi acordă servicii medicale pentru aproximativ 56.000 locuitori, dintre care peste 10.000 ai oraşului Beclean, iar restul din cele 13 comune arondate.

Din luna septembrie 2016, juristul Bogdan Tușa a devenit manager interimar al Spitalului din Beclean, înlocuind-o astfel pe doctorița Maria Timar, care a ieșit la pensie.