Primarul Nicolae Moldovan a inaugurat noul sezon estival la Băile Figa în prezența unei delegații Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest și a directorului general al ADR N-V, domnul Marcel Ioan Boloș, ex-ministrul Fondurilor Europene.  

„Am avut deosebita onoare să inaugurăm noul sezon la Băile Figa în prezența domnului director general al ADR Nord-Vest, Marcel Ioan Boloș, ex-ministrul Fondurilor Europene.  Domnia sa a fost impresionat de anvergura stațiunii turistice și de toate obiectivele care vor completa și asigura atractivitatea turistică la Băile Figa. Vă asigur că orașul Beclean se va bucura în următorul exercițiu financiar 2021-2027 de accesarea de fonduri europene pe mai multe direcții, în principal extinderea mobilității urbane, regenerare urbană prin crearea de zone de interes public, digitalizare și turism, astfel încât să crească calitatea vieții tuturor locuitorilor orașului.  Multumesc pentru încredere. Continuăm munca în toate sectoarele!”, a transmis edilul-șef al orașului de pe Someș pe pagina lui de Facebook.

Imediat după vizita sa în orașul de pe Someș care este în regiune un adevărat campion al atragerii de fonduri europene, domnul Boloș a transmis că „se bucură de toate realizările Becleanului”.

“Zilele acestea se vorbește mult despre fonduri europene. Despre PNRR (29,2 mld. euro din care 15 mld euro grant-uri) un pic cam mult și despre viitoarea perioadă de programare un pic prea puțin (30,5 mld euro grant-uri).  În regiunea Nord-Vest, ne bucurăm de realizările comunităților noastre pe fonduri europene. Astăzi la invitația domnului primar, Nicolae Moldovan, am fost la Beclean, jud. Bistrița-Năsăud. Câteva cuvinte despre Beclean și perioada de programare 2014-2020:

🔹 10 proiecte finanțate din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional (POR) în domeniile infrastructurii de sănătate, educație și sociale, mobilitate urbană și eficiență energetică;

🔹 162 de milioane valoarea totală a investițiilor, din care 132 de milioane lei fonduri europene

🔹 cea mai modernă și dotată grădiniță din România și o stațiune de milioane de care se bucură atât turiștii, cât și locuitorii orașului Beclean

După cum mă cunoașteți sunt un om care privește spre viitor. Astăzi împreună cu echipa de la Agenția de Dezvoltare-Regională Nord-Vest am continuat discuțiile despre pregătirea portofoliului de proiecte aferent exercițiului financiar 2021-2027, împreună cu reprezentanții primăriei orașuluI Beclean și domnul primar, Nicolae Moldovan. De la alocări de bani prin programe, la proiecte concrete e cale lungă, iar acest lucru îl cunosc. Din acest motiv, noi ca entitate regională ne-am asumat să fim alături de autoritățile publice locale din regiunea noastră și să îi sprijinim să pregătească din timp cele mai importante proiecte pentru comunitățile lor. Banii europeni pot schimba vieți dacă știm cum să îi folosim și dacă nu pierdem vremea!”, a menționat domnul Mircea Ioan Boloș, directorul general ADR N-V.

Vă amintim faptul că printre proiectele viitoare care vor fi realizate la Beclean prin fonduri europene în exercițiul financiar 2021-2027 se numără Grădina Urbană Transilvania, Faleza Someș, Mobilitate Urbană Durabilă (3), Regenerare Urbană și altele care vor fi anunțate la momentul potrivit.