Succesul Băilor Figa din orașul Beclean, județul Bistrița-Năsăud, a fost prezentat la o conferință organizată la București de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism. La evenimentul organizat în data de 21 aprilie a participat și primarul Nicolae Moldovan, care le-a prezentat celor prezenți care este „secretul” său. 

Conferința a adunat laolaltă experți din lumea turismului, în special din sfera parcurilor de distracție de tipul „aqua-park”. Pe lângă primarul Becleanului, au mai luat cuvântul și reprezentanții parcului acvatic Therme Bucureşti.

„Parcul Balnear emblematic al oraşului Beclean a fost reprezentat de către primarul Nicolae Moldovan – artizanul conceptului Băile Figa – Staţiune Balneară, care a prezentat celor prezenţi evoluţia ascendentă a Băilor Figa, proiectul de extindere viitoare al băilor şi extraordinarul succes turistic şi financiar pe care acestă investiţie l-a adus comunităţii locale. Unul din scopurile conferinţei de la Bucureşti a fost acela de a arăta că investiţia într-un Aqua Park poate creea rapid progres economic şi poate fi una dintre cele mai puternice oportunităţi de business ale momentului în România”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Beclean remis redacției Știri din Beclean.

Potrivit sursei citate, investitorii prezenţi au fost plăcut impresionaţi de faptul că un parc acvatic iniţiat şi manageriat de către o administraţie public locală se bucură de un succes deosebit şi se dezvoltă rapid de la un alt la altul. În plus, la fel de admirat a fost și proiecul viitoarei extinderi de la Băile Figa cu un Centru Spa.

Cine a mai participat la conferinţa ”Aquatica Experience”?

Evenimentul de la București a oferit celor prezenți șansa să analizeze secretul reuşitei proiectului Staţiunii Băile Figa şi cel al proiectului Therme Bucuresti. Mai mulți lideri mondiali din domeniul Aqua Park-urilor au fost prezenți la conferință, printre ei numărându-se arhitectul Alexandru Palcău – creatorul conceptului Legacy – Viitor Centru Balnear Spa de la Băile Figa (proiectul nominalizat la World Architecture Festival SINGAPORE 2015 printre primele 6 proiecte din lume pe segmentul wellness), Mru Patel – Reprezentant Fond de Investiţii în Real Estate, Charles Bingham – Partener şi Vicepreşedinte Martin & Vleminckx, producător de echipamente de divertisment acvatic, reprezentantul firmei Polin – producător tobogane, dezvoltator de talie mondială de proiecte tip Aqua Park, reprezentantul IAAPA – Asociaţia Internatională a Parcurilor de Amuzament şi Acvatice – asociaţie ce stabileşte şi validează la nivel mondial standardele de funcţionare ale industriei Aqua Parkurilor.