Despre activitatea Clubului Sportiv „Professional Fight Gym Beclean” am auzit prima dată de la Alex Bumba, elev în clasa a VIII-a la Școala Generală „Grigore Silași” din Beclean. Tânărul a câștigat în urmă cu doar câteva zile locul doi la Campionatul Național de Kickboxing de la Rădăuți.

Performanța lui este cu atât mai remarcabilă cu cât Professional Fight Gym Beclean este un club sportiv format din 12 tineri de la Centrul de Plasament din Beclean, antrenați toți de Ionel Burduhos.

Alex Bumba ar vrea să știe toată lumea că și copiii de la centrele de plasament sunt buni, educați și că mulți dintre ei sunt capabili de perfomanță.

„Eu sunt de la Centrul de Plasament din Beclean si practic kickboxing cu multă pasiune. Acum weekend-ul acesta am fost la Campionatul National de Kickboxing alături de colegii mei de la Professional Fight GYM Beclean. Suntem 12 sportivi în total, dintre care cinci am participat la Campionatul National de Kickboxing care a avut loc la Rădăuți în perioada 1-2 iunie. Antrenorul meu este Ionel Burduhos, un om bun și foarte sufletist. El are o vechime de peste 18 ani ca sportiv de performanță și cinci ani de vechime ca antrenor, el mai având o echipă de sportivi și la Bistrița (Professional Fight GYM-Bistrita). Eu sunt în clasa a opta la Școala Gimnazială „Grigore Silași” și pot spune că sportul acesta mă maturizează, mă face să am un program calculat.

Vreau să ajung un sportiv cu nume mare în România, dar și în afara țării. Vreau să reprezint Romania la Europene și la Mondiale. Vreau să le demonstrez unora că ‘se poate’, deși am un trecut foarte dureros”, a explicat Alex Bumba pentru Știri din Beclean.

Pe lângă Alex Bumba, la Campionatul Național  de la Rădăuți au mai ajuns pe podium alți trei sportivi de la Centrul de Plasament Beclean, astfel: Alex Poenar – locul 2,  Daniel Burulea – locul 3, Erno Nagy – locul 3.


Puteți vedea aici un reportaj video despre activitatea Professional Fight Gym Beclean coordonată de antrenorul Ionel Burduhos.