Ziua de recoltat cartofi s-a dovedit a fi o zi specială pentru un bărbat din comuna Petru Rareș, județul Bistrița-Năsăud. Omul a dat peste o cantitate impresionantă de muniție rămasă neexplodată, din cel de-al Doilea Război Mondial.

Speriat de ceea ce a găsit între cartofi, bărbatul s-a oprit din orice activitate și a sunat imediat la 112.

„Echipajul pirotehnic din cadrul ISU ‘Bistriţa’, ajuns la locul indicat a procedat la cercetarea terenului cu ajutorul detectorului de metale şi a găsit celelalte elemente de muniţie. În continuare, recomandăm cetăţenilor să manifeste o atenţie sporită în situaţii similare şi să solicite intervenţia echipajelor specializate”, se precizează într-un comunicat al ISU BN, potrivit Vocea Transilvaniei.

Potrivit sursei citate, interesant este faptul că la misiunea de asanare a terenului și neutralizare a muniției respective a participat o femeie în vârstă de 91 de ani, care pe timpul căutării cu detectorul de metale a știut să indice locul exact unde s-ar afla muniția respectivă.

Aceasta a fost martoră, când avea vârstă de 19 ani, la momentul în care trupele rusești au coborât din tancuri 25 de lovituri de artilerie.

„Cele patru elemente de muniție care lipsesc au fost scoase din pământ de niște tineri în urmă cu mai bine de 30 de ani și duse într-o zonă apropiată în încercarea de a le provoca distrugerea, fără rezultat”, se mai arată în comunicatul ISU.

Citiți mai departe pe Vocea Transilvaniei ce s-a întâmplat mai departe cu muniția depistată.