Beclenarii cu suflet mare pot să demonstreze încă o dată că sunt solidari cu cei aflați în nevoie, participând duminică, 10 decembrie, la un târg de jucării organizat pentru ajutorarea unui copil bolnav de cancer.

Copilul pentru care se vor strânge bani din vânzarea de jucării este Ionuț Zăvoianu, un băiat din Mărișelu care suferă de o boală cumplită pentru care familia sa se straduiește să adune nu mai puțin de 70.000 de euro pentru un tratament în Turcia.

Pe lângă această sumă enormă, Ionuț va mai avea nevoie și de alți bani pentru un transplant de măduvă.

Disperarea familiei a atras atenția Asociației „Alex Toma” din Beclean care s-a implicat imediat pentru acest caz dramatic. Au fost deja organizate vânzări de prăjituri făcute de mămici, s-au strâns bani și la Bistrița cu ajutorul jurnalistei Claudia Andron și avocatei Dora Toma care au fost „chelneri pentru o zi” în restaurantul „Casa Doamnelor”, iar acum se pune la cale un frumos târg de jucării.

Beclenarii care vor să doneze jucării care să fie apoi vândute la târgul de duminică sunt rugați să ia legătura cu Amalia Zinveliu sau cu Dora Toma.

„Duminica, 10 decembrie, va asteptam la targul de jucarii, in centru, langa biserca! Pentru aceasta actiune rugam copiii care pot dona jucarii, jocuri, etc. sa le aduca pana vineri la Biserica (n.r.: la „Catedrală”) iar duminica ii rog sa vina sa ne ajute la vanzare. Banutii adunati ii vom depune in contul lui Ionut Mirela Zavoianu.  O jucarie donata/vanduta ii ofera lui Ionut o sansa la viata. Haideti sa-l ajutam!”, se arată într-un mesaj pe pagina de Facebook a Asociației „Alex Toma”.

Târgul de jucării este organizat de către Asociația „Alex Toma” concomitent în Beclean, Bistrița și Năsăud.