Principalele intersecții din orașul Beclean vor fi semaforizate inteligent, cu ajutorul noilor tehnologii de management smart al traficului rutier și pietonal.

Este vorba despre instalarea unui număr de cel puțin 31 de semafoare care vor fi amplasate în cele mai aglomerate intersecții din oraș.

„O veste mult așteptată! În 6 luni de zile avem semaforizate toate intersecțiile importante din oraș. Am semnat azi contractul de lucrări nr. 840/29.01.2021 pentru managementul traficului smart din Beclean”, a transmis primarul Nicolae Moldovan prin intermediul paginii sale de Facebook.

Prin semaforizarea smart din orașul de pe Someș se urmărește fluidizarea traficului local, fiind construite pe străzi adiacente câteva variante de ocolire a centrului orașului Beclean.

Vă amintim faptul că semaforizarea inteligentă este inclusă în proiectul de mobilitate urbană durabilă (PMUD1) numit „Drumul Gării din Beclean. Îmbunătățirea mobilității urbane a orașului Beclean”, în valoare de 5 milioane de euro și prevede reducerea emisiilor de carbon în zona urbană a Becleanului.

Proiectul menționat se află în plină execuție fiind modernizate toate străzile adiacente DN17, și nu numai. La final, orășenii vor putea opta inclusiv pentru deplasarea cu mijloace de transport în comun ecologice, autovehicule electrice achiziționate tot prin proiectul cu finanțare europeană (PMUD1).