Ionuț Turbat a fost validat în funcție în urma unei conferințe de alegeri, care a reunit circa 25 de tineri din comuna Monor și la care a participat Vicepreședintele PSD B-N, Senatorul Ioan Deneș, Președintele TSD B-N, Bogdan Ivan și Primarul comunei Monor, Ioan Cira.

Din echipa de conducere a organizației TSD Monor mai face parte Lucian Sabău – Secretar Executiv, Răzvan Roiban, Bogdan Creța, Petre Ilie Drăgan, Gheorghe Moțoc – Vicepreședinți; Petru Oltean – Trezorier; Andreea Olteanu, Georgiana Echim, Alexandra Raluca Berciu, Ilie Pântea, Paul Dumbrăvan, Aurelian Rad, Silviu Haja, Silviu Ignat și Cristian Stoica – membri în biroul politic local.

„Generația tânără se dezvoltă și începe să aibă atitudine! E o mare reușită că oameni tineri, care vor să dezvolte generația din care fac parte, indiferent că vin de la oraș sau din zona rurală, au idei, se implică în politică și își dau seama că tinerii merită un loc important în acest domeniu. Mă întâlnesc des cu tineri din comunele județului nostru și văd în ei un potențial uriaș. Îmi propun ca alături de ei și de liderii noștri aflați în funcții de decizie, să găsim mecanismele prin care vom putea dezvolta generația tânără. Tinerii merită să fie văzuți ca o resursă de dezvoltare a societății, nu ca o problemă socială!  Vreau să îi mulțumesc domnului Primar Ioan Cira, Domnului Senator Ioan Deneș și colegilor din comuna Monor pentru foarte bun organizare a conferinței locale. Aștept cu mare interes prima acțiune alături de colegii din TSD Monor și îi urez mult succes lui Ionuț și echipei sale! Voi fi alături de ei și îi voi spriji în proiectele lor și mai ales în promovare lor în zona deciziei politice locale și județene!”, a declarat președintele TSD Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan, în cadrul conferinței.