Un român conduce ultramaratonul 6633 de la Cercul Polar! Este vorba despre bistrițeanul Tibi Ușeriu, care participă la cel mai greu maraton din lume, care se desfăşoară dincolo de Cercul Polar, în Canada. Alături de el în cursă se mai află încă doi români, bucureștenii Vlad Tănase și Andrei Roșu. Cei trei au preluat conducerea cursei încă în primele două zile de competiţie, primul fiind Tibi Ușeriu. După cinci zile de maraton însă, dacă Tibi și-a păstrat prima poziție din clasament, Vlad și Andrei au ajuns pe locurile 6 și 7. 

Organizatorii ”Ultra 6633” au anunțat miercuri seara la ora 22.30 (ora României) faptul că Tibi conduce în continuare ultramaratonul, însă distanța dintre el și concurentul de pe locul doi se micșorează. Dacă în urmă cu o zi Tibi avea un avans de 17 kilometri, acesta s-a diminuat cu zece, distanța dintre el și al doilea maratonist fiind de 7 kilometri acum.

LIVE…. The race at the front of the 6633 Arctic Ultra is turning interesting. Tibi still leads, but his 16km lead…

Posted by 6633 Ultra on Wednesday, 16 March 2016

După trei zile de la start, bistriţeanul a fost primul care a ajuns la punctul de control, cu un avans de patru ore şi jumătate faţă de românii clasaţi pe locurile 2 şi 3, Vlad Tănase şi Andrei Roşu.

„În câteva ore o sa plec în marea mea aventura de 566 kilometri, de la Cercul Polar.
Vă mulțumesc celor care m-ați încurajat pana in aceasta clipa, celor care va veți gândi la mine pe parcursul competiției și celor care ați făcut posibil acest lucru,Tășuleasa Social,Teraplast,Megatitan,QuantumSport ,Sepia Print,Drill-Media.
Detalii referitoare la progresul competitiei zilnice, o sa poate fi urmărite după primele doua zile aici http://www.6633ultra.com/results.
Sa ne vedem cu bine și pana la capăt!”, este mesajul pe care Tibi Ușeriu l-a postat pe pagina sa de Facebook, cu doar câteva ore înainte de startul cursei.

În câteva ore o sa plec în marea mea aventura de 566 kilometri, de la Cercul Polar.Vă mulțumesc celor care m-ați î…

Posted by Tibi Useriu on Thursday, 10 March 2016

 

Interesant este faptul că evoluția participanților în cadrul ultramaratonului se poate urmări LIVE și pe pagina de Facebook 6633 Ultra, acolo unde organizatorii postează frecvent detalii legate de competiție și fotografii care vorbesc de la sine.

După primele trei zile de concurs Tiberiu Uşeriu a parcurs deja 334 de km din cei 566 ai maratonului. La start s-au înscris 12 concurenţi, însă după a 3-a zi de concurs doi au abandonat din cauza condiţiilor extrem de grele, temperaturile coborând la – 47 de grade Celsius, a ninsorii dese şi a vântului care suflă cu peste 80 km/h.

And they are off!!!….The 6633 Arctic Ultra started at 9.05am in a fresh -18c and calm winds. Everyone in good spirits and looking good.Further updates are likely to be very limited over the next few days, but from early next week it should be good to keep you informed…

Posted by 6633 Ultra on Friday, 11 March 2016

Organizatorii „6633Ultra” spun că bistriţeanul Tibi Uşeriu, care este în frunte încă din prima zi de maraton are şanse, dacă va continua în ritmul în care a început, să câştige cursa şi chiar să bată recordul din 2007.

 Cum s-a pregătit Tiberiu pentru acest maraton-eveniment? 

Bistriţeanul de 41 de ani s-a antrenat întreaga iarnă în Pasul Tihuţa din Munţii Călimani, a alergat la bustul gol, a dormit sub cerul liber în nopţile geroase de iarnă şi a făcut baie la copcă pe ger pentru a rezista celui mai greu maraton din lume. Anul acesta, din România, participă trei alergători la celebrul maraton, Tibi Uşeriu, Vlad Tănase şi Andrei Roşu, maraton la care s-au înscris încă doi englezi şi doi americani şi câte un alergător din Scoţia, Franţa, Australia , Zimbabwe şi Singapore, arată Mediafax.

Maratonul arctic Ultra 6633 presupune alergarea pe gheaţă pe o lungime de 566 km, dincolo de Cercul Polar şi a început vineri, 11 martie, şi se termină după 150 de ore de la start. Prima ediţie a maratonului a început în anul 2007 şi de atunci doar 19 oameni au reuşit să termine cursa.

Sursa: Vocea Transilvaniei