Un bărbat din Nușeni s-a trezit cu jandarmii la poartă după ce, susține acesta, a salvat un pui de căprioară care zăcea într-o pădure. 

Jandarmii bistriţeni sunt cei care au depistat în curtea unui localnic de pe raza localităţii Nuşeni un pui de căprioară pe care acesta îl deţinea ilegal, conform prevedelilor legale în vigoare.

„Bărbatul de 41 de ani a declarat că la începutul lunii septembrie se afla la cules de ciuperci în pădurea din apropiere şi a zărit puiul de căprioară zăcând în iarbă. Având în vedere faptul că în zonă se află mulţi câini, a ales să îl ducă acasă cu scopul de a-l proteja, neştiind că încalcă vreo prevedere legală. Tot acesta a mai declarat că nu a vrut decât să salveze puiul de doar 2-3 săptămâni, după care să îl redea mediului sălbatic”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Bistrița.

Jandarmii i-au explicat bărbatului că deținerea unei căprioare în mod neautorizat în captivitate, fără anunţarea autorităţilor, în conformitate cu prevederile Legii 407 din 2006, cu modificările şi completările ulterioare, art. 23, alin. 1, lit. f constituie contravenţie şi se sancţionează conform art. 48, alin 1, lit. c, cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei.

Totuși, bărbatul din Nușeni a fost sancţionat doar cu avertisment scris.

Cât despre exemplarul de căprioară, acesta a fost ridicat din captivitate, conform procedurilor legale în vigoare de către un reprezentant al Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv B-N (A.J.V.P.S.).