Doi bătrâni din comuna Nuşeni, judeţul Bistriţa-Năsăud, împreună cu nepoţelul lor în vârstă de nici opt ani, au avut nevoie duminică seara de ajutor medical, după ce s-au intoxicat cu gazele scurse de la soba pe care o foloseau pentru a-şi încălzi locuinţa.

Potrivit datelor comunicate Agerpres de către purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud, Monica Borz, cei trei ar fi avut probleme de sănătate de la scurgerea de gaze încă de sâmbătă, când copilul chiar a leşinat, însă nu şi-au dat seama despre ce este vorba.

Duminică, starea de sănătate a bunicilor s-a înrăutăţit, motiv pentru care aceştia au sunat la 112, iar la faţa locului au ajuns o ambulanţă şi un echipaj al SMURD.

Personalul medical le-a acordat victimelor primul ajutor, însă bătrânii au refuzat transportul la spital.

Purtătorul de cuvânt al SAJ spune că au fost anunţate Poliţia şi compania care furnizează gaze naturale în zonă, pentru se a lua măsurile necesare şi a se evita un alt incident. Între timp, băiatul şi bunicii lui au fost cazaţi de preotul din comună la casa parohială, până la rezolvarea tuturor problemelor.