Sezonul grătarelor în aer liber atrage după sine și o serie de recomandări și obligații pentru toți cei care vor să facă focul în spații deschise.

Pompierii amintesc tuturor faptul că „este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt”, iar acolo unde se face grătarul „trebuie să fie amplasat un stingător de incendiu sau o găleată cu apă”.

„Vremea frumoasă creează condițiile perfecte pentru ieșiri în aer liber alături de cei dragi. Clipele memorabile nu trebuie umbrite de evenimente nedorite.

🔥 este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt.
🔥 în zonele de agrement, focul se poate aprinde doar în locuri special amenajate, în condiţii și la distanţe de siguranţă care să nu permită propagarea focului la vecinătăţi.
🔥 vegherea arderii, deoarece o rafală de vânt poate răspândi flăcările sau scânteile.
🔥 supravegherea continuă a copiilor, pentru a preveni jocul acestora cu focul.
🔥 în locul în care se face grătarul trebuie să fie amplasat un stingător de incendiu sau o găleată cu apă.
🔥 înainte de plecare focul trebuie stins, iar cenușa trebuie acoperită cu pământ”, sunt recomandările pe care Inspectoratul pentru Situații de Urgență le-a transmis pe rețeaua de socializare Facebook duminică dimineața.

La Beclean, oamenii obișnuiesc să facă tradiționalul grătar de 1 Mai pe marginea Someșului, sub pădure la Figa, iar mai nou, chiar în incinta Complexului Balnear Băile Figa unde sunt amenajate câteva spații speciale pentru această activitate în aer liber, în condiții de siguranță pentru toată lumea.