Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” pentru care Primăria Beclean a solicitat de curând finanțare europeană prin intermediul ADR N-V va putea oferi beclenarilor și posibilitatea vizionării unor filme.

Sala de proiecție din cadrul Centrului va fi asemănătoare unei săli de cinema, însă nu va avea același regim ca și un cinematograf.

Altfel spus, beclenarii nu vor vedea premiere de film sau alte producții cinematografice pentru care licențierea implică niște costuri uriașe, ci vor putea viziona altfel de filme, documentare sau diverse proiecții pentru care difuzarea să poată fi făcută fără probleme.

Știri din Beclean a aflat în exclusivitate faptul că sala de proiecție va avea 78 de locuri.

Pe lângă această sală, noul Centru Cultural „Liviu Rebreanu” va avea o sală de spectacole cu 316 locuri în partea de jos și alte 76 de locuri la balcon.

Scena va fi una omologată pentru toate spectacolele mari de teatru. Astfel că vor fi construite și o sală de repetiții, cabine pentru actori, un atelier de croitorie, un altul pentru decoruri, o cameră de proiector și un foaier.

În Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” se vor regăsi și o bibliotecă, și nu în ultimul rând, o cafenea pentru public.

Unde va fi amplasat Centrul Cultural ,,Liviu Rebreanu”

Proiectul Centrului Cultural Multifuncțional, pe care Primăria oraşului Beclean dorește să-l realizeze deoarece actuala Casă Orăşenească de Cultură are un sediu impropriu (n.r. într-o clădire ce urmează să fie retrocedată – „La Castel”), va fi amplasat în zona Pieței Mari a oraşului.

Pentru asta, toată zona respectivă o să fie modernizată cu piatră naturală, lampadare, mobilier urban și piste de biciclete.

Proiectul Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” va cuprinde așadar săli de conferinţe şi spectacole, spaţii pentru concerte, cu toate dotările necesare, alte utilităţi specifice, săli de expunere și de lectură, sală de proiecție, spații pentru tineret sau vârstnici, spații pentru socializare, spații de expunere, sală de dansuri, foaier și alte spații conexe.

„Zona în care se va regăsi Centrul Cultural va trebui să aibă căi de acces moderne, de aceea proiectul va include viabilizarea unor parcări şi drumuri. Vor fi amenajate trei parcări: două parcări, pe Aleea Trandafirilor şi în vecinătatea Drumului Naţional 17 şi o parcare lîngă Centrul Cultural, în Piaţa Mare. Vor fi amenajate drumurile de acces către viitorul Centru Cultural, şi anume Aleea Trandafirilor, precum şi drumul de acces către Piaţa Mare, urmând să fie realizate inclusiv trotuare pentru accesul pietonal către Centrul Cultural ‘Liviu Rebreanu'”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Beclean remis redacției Știri din Beclean.

Vă amintim faptul că primarul Nicolae Moldovan a anunțat la sfârșitul lunii aprilie că administrația locală a reușit să depună la ADR N-V în vederea finanțării cu bani europeni patru mari proiecte.

Este vorba despre Centrul Cultural „Liviu Rebreanu”, Centrul de Zi pentru vârstnici, Centrul Recreativ Legacy și  clădirea Școlii Generale „Grigore Silași” de pe strada Petru Maior (fosta școală nouă).

Toate aceste proiecte valorează în total aproape 15 milioane de euro.

Proiecte în valoare de 15 milioane de euro, pregătite să fie depuse la ADR N-V. Primarul Nicolae Moldovan a explicat despre ce este vorba – FOTO