Alb pentru medici, violet pentru infirmier, roșu pentru îngrijitor sau verde pentru practicant, sunt doar câteva dintre culorile uniformelor folosite de acum înainte de personalul medical sau auxiliar în cadrul Spitalului din Beclean.

La acestea se mai adaugă bleumarin pentru asistent medical și un model cu fluturași pentru asistentă medicală, acesta din urmă având legătură cu “fluturașii” care se montează copiilor pentru recoltarea de sânge sau administrarea tratamentului intravenos.

În orice caz, cu ajutorul noului cod de culori personalul Spitalului Orășenesc Beclean va fi mai ușor de recunoscut de către pacienți.

Susține asta managerul Bogdan Tușa, cel care a venit cu ideea după modelul implementat deja cu succes la SJU Bistrița.

“Culorile alese sunt aceleași ca și la Bistrița pentru a veni în sprijinul pacienților, întrucât în foarte multe situații un pacient de la noi poate fi transferat la spitalul din Bistrița, sau invers, și atunci am considerat ca fiind normal și oportun să păstrăm aceleași culori și tipuri de echipamente, să nu fie confuzie”, a subliniat managerul Spitalului Orășenesc Beclean pentru Știri din Beclean.

Noile echipamente medicale au fost deja achiziționate, iar identificarea vizuală a personalului deja se poate face mult mai ușor de către pacienți.

În plus, pentru a recunoaște mai ușor semnificația culorilor uniformelor, la intrarea în Spital s-a montat un afiș special unde se precizează care este codul culorilor.