Veste bună pentru iubitorii mâncării vânătorești! Și anul acesta, deodată cu Zilele orașului Beclean, se va organiza concursul de gătit în aer liber „Vânătoare la ceaun”, arată VoceaTransilvaniei.ro.

Organizatorii au anunțat faptul că s-a dat startul înscrierii echipelor care vor să participe la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Vânătoresc „VÂNĂTOARE LA CEAUN”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2015, în cadrul Zilelor Becleanului, iar locul de desfășurare va fi același ca și anul trecut, pe platoul de lângă Băile Figa, de lângă orașul Beclean, județul Bistrița-Năsăud.

„Festivalul cuprins în programul Zilelor Orașului Beclean 2015, va propune pe lângă secţiunea de gastronomie vânătorească şi celelalte concursuri deja consacrate şi anume, MUGET DE CERB (concursul de provocare a taurului de cerb aflat în perioada de împerechere, din mijloace tradiţional vânătoreşti) şi cel dedicat maşinilor echipate pentru vânătoare, JAGER AUTO. Alte două rase de câini de vânătoare vor fi prezentate publicului la ediţia de anul acesta. E vorba de Tekelul cu păr sârmos şi Copoiul ardelenesc”, a precizat Sorin Gîrjan, organizatorul evenimentului, potrivit paginii sale de Facebook.

Cei care doresc să se înscrie în limita locurilor puse la dispoziție de către organizatori, atât la concursurile festivalului, precum şi vânătorii care doresc să-şi prezinte câinii aparţinând celor două rase, pot să facă asta apelând la telefoanele 0745.255093 sau 0785079059, Sorin Gîrjan.

Termenul limită de înscriere, 18 iunie 2015.