Vicepremierul Vasile Dîncu a fost prezent joi seara la Beclean pentru a vedea cu ochii săi cele mai noi investiții făcute cu fonduri europene în orașul de pe Someș. Deși a subliniat din capul locului că „nu mai face politică”, vicepremierul nu și-a ascuns admirația față de administrația locală beclenară și a spus că modelul de la Beclean este unul de urmat.
Mai mult, în viitor urmărește să aducă delegații de primari din regiunea Moldovei, care să observe modul în care se fac investițiile în Ardeal, în speță chiar la Beclean.
„Când trec pe aici când merg spre casă sau spre Bistrița văd cum se schimbă orașul de la an la an, este absolut fascinant. Nu se întâmplă în foarte multe locuri asta. Pe Nicolae Moldovan și Primăria Beclean o să facem un studiu de caz despre succes și o să îi aducem și pe alții să vadă asta. Le trebuie multora curaj. Vom aduce de exemplu o delegație de primari din regiunea Moldovei care să vadă ce se petrece aici, să ia exemplu”, a precizat Vasile Dîncu în discursul său.
Înainte de a face aceste declarații, Vasile Dîncu a semnat în Cartea de Onoare a orașului Beclean. Apoi, în sala de ședințe a Primăriei, în prezența a numeroase oficialități locale și județene, vicepremierul a primit o diplomă de excelență din partea Consiliului Local Beclean, în semn de apreciere pentru sprijinul pe care îl oferă de la București, în calitatea sa de Ministru al Dezvoltării, administrației de aici.
Alături de primarul Nicolae Moldovan, dar și de prefectul județului Ovidiu Frenț, președintele Consiliului Județean Emil Radu Moldovan, senatorul Ioan Deneș, deputatul Doina Pană sau inspectorul școlar general Camelia Tabără, vicepremierul Vasile Dîncu a bătut la pas centrul orașului, trecând prin parcul realibitat recent cu fonduri europene.
Cu toții au plecat apoi împreună spre Campusul Școlar al Colegiului Național „Petru Rareș”, investiția fiind una dintre cele mai importante din oraș din ultimii ani.
„Este extraordinar să vezi asemenea investiții duse până la capăt și mă bucur că ați demonstrat că se poate”, a subliniat vicepremierul, care a primit din partea Colegiului titlul onorofic de „ambasador”.
„Suntem foarte bucuroși că am reușit să punem la punct acest proiect și vreau pe această cale să le mulțumesc părinților și profesorilor Colegiului pentru toată înțelegerea de care au dat dovadă în ultimii doi ani de zile, când cursurile s-au ținut uneori în condiții improvizate. S-au depus eforturi de toate părțile, dar a meritat”, a adăugat primarul Nicolae Moldovan.
Citește și: Cum arată CAMPUSUL Colegiului Național „Petru Rareș” înainte de inaugurarea oficială – FOTO
Domnule primar unde sint wc public in be clean?
la primarie linga intrarea principala